GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΕΝΦΙΑ: Έρχονται 80.000 νέα εκκαθαριστικά

Νέα εκκαθαριστικά ΕΝΦΙΑ για το 2016 θα λάβουν προσεχώς 80.000 φορολογούμενοι - ιδιοκτήτες ακινήτων. Τα νέα εκκαθαριστικά εκδόθηκαν μετά...


Νέα εκκαθαριστικά ΕΝΦΙΑ για το 2016 θα λάβουν προσεχώς 80.000 φορολογούμενοι - ιδιοκτήτες ακινήτων. Τα νέα εκκαθαριστικά εκδόθηκαν μετά τις τροποποιητικές δηλώσεις Ε9 που υπέβαλαν οι φορολογούμενοι.
Υπενθυμίζεται ότι μέχρι το τέλος Νοεμβρίου υποβολή των τροποποιητικών δηλώσεων θα είναι δυνατή, με πρόστιμο μειωμένο κατά 50%.
Μέχρι στιγμής 80.000 υπόχρεοι έχουν υποβάλλει τροποποιητικές δηλώσεις ενώ, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις εφοριακών και λογιστών, θα φτάσουν τις 100.000 μέχρι το τέλος του μήνα.
Πότε υπάρχει αύξηση φόρου
Αυξημένο φόρο θα δουν όσοι ιδιοκτήτες δεν έχουν συμπληρώσει σωστά τους κωδικούς για τα ημιτελή, ο όροφος των διαμερισμάτων, οι προσόψεις των κτηρίων, οι βοηθητικοί χώροι, τα ποσοστά των συνδικαιούχων, η ηλικία του επικαρπωτή, η θέση των αγροτεμαχίων, το είδος των κτισμάτων και καλλιεργειών σε αγροτεμάχια και η κατάσταση παλιών κατοικιών.
Εφόσον προκύπτει αυξημένος φόρος, θα πρέπει να καταβληθεί ολόκληρος και μέσα σε ένα μήνα. Αν προκύπτει μειωμένος φόρος, τότε συμφηφίζεται με ό,τι έχει πληρώσει ο φορολογούμενος ήδη και οι δόσεις αναπροσαρμόζονται ανάλογα.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση