GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Νέα απεργία της ΠΝΟ στις 8 Δεκεμβρίου

Νέα πανελλαδική απεργία έχει προαναγγείλει η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία για την Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου, ζητώντας τη διασφάλιση των θεμε...


Νέα πανελλαδική απεργία έχει προαναγγείλει η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία για την Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου, ζητώντας τη διασφάλιση των θεμελιωδών δικαιωμάτων των Ελλήνων ναυτικών (εν ενεργεία και συνταξιούχων).
Ωστόσο, οι πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας, περί αλλαγής προς το δυσμενέστερο του τρόπου φορολόγησης των ναυτικών, στα πλαίσια διαπραγμάτευσης της κυβέρνησης με τους θεσμούς, προκάλεσαν τις έντονες αντιδράσεις της ΠΝΟ.
Στελέχη της ΠΝΟ, δεν απέκλεισαν στην περίπτωση που τεθεί τέτοιο θέμα, οι κινητοποιήσεις να είναι δυναμικές ακόμα και με απεργία διαρκείας.
Σύμφωνα με πληροφορίες το θέμα του περιορισμού η και της περικοπής φοροαπαλλαγών που ισχύουν σήμερα σε φυσικά πρόσωπα, μεταξύ των οποίων και ειδικού τρόπου φορολόγησης στο ναυτικό επάγγελμα, έχει τεθεί από τους θεσμούς για το 2018 προκειμένου να καλυφθεί το δημοσιονομικό κενό.
Σημειώνεται ότι σήμερα έχουν απομείνει 117 φοροαπαλλαγές στον φόρο εισοδήματος φυσικών προσώπων και 87 στη φορολογία ακινήτων. Σήμερα, ο φόρος που ισχύει στις αμοιβές για τους αξιωματικούς και το κατώτερο πλήρωμα του εμπορικού ναυτικού είναι με 15% συντελεστή για τους αξιωματικούς και 10% για το κατώτερο πλήρωμα. Ήδη η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία έχει εξαγγείλει 24ωρη πανελλαδική απεργιακή κινητοποίηση για την Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου, ζητώντας τη διασφάλιση των θεμελιωδών δικαιωμάτων των Ελλήνων ναυτικών (εν ενεργεία και συνταξιούχων).
Μάλιστα στην ανακοίνωσή της η ΠΝΟ προειδοποιεί για το θέμα της φορολογίας των ναυτικών ότι οποιαδήποτε προσπάθεια αλλαγής της προς το δυσμενέστερο, θα συναντήσει την οξύτατη αντίδραση του κλάδου. Αναφέρει ότι η ιδιαιτερότητα του ναυτικού επαγγέλματος επιβάλλει την αποκατάσταση της άδικης φορολόγησης των Ελλήνων ναυτικών και όχι την αύξησή της. «Οι Έλληνες ναυτικοί, αντί να έχουν μηδενική φορολόγηση, λόγω της ιδιομορφίας και των ιδιαίτερα σκληρών και ανθυγιεινών συνθηκών του επαγγέλματος και της ανεκτίμητης προσφοράς τους στην Εθνική οικονομία, έχουν υποστεί εξοντωτική αύξηση της φορολογίας του εισοδήματός τους και σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να αποδεχθούν και νέα. Και αυτό καλά θα κάνουν να το λάβουν σοβαρά υπόψη όλοι οι αρμόδιοι φορείς» τονίζεται στην ανακοίνωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση