GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

BΕΝΕΖΟΥΕΛΑ! ΝΕΕΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ για Παππά, Αρτεμίου και ...Motor Oil

George J. Prokopakis Υδρογονάνθρακες ο θησαυρός Στα ΝΕΑ ο Γιώργος Παπαχρήστος αποκαλύπτει πως το ταξίδι Παππά-Αρτεμίου στη Βενεζουέλα ...


George J. Prokopakis
Υδρογονάνθρακες ο θησαυρός
Στα ΝΕΑ ο Γιώργος Παπαχρήστος αποκαλύπτει πως το ταξίδι Παππά-Αρτεμίου στη Βενεζουέλα το 2013 αφορούσε ένα deal ανταλλαγής τροφίμων με πετρέλαιο, σε τιμές πολύ χαμηλότερες των διεθνών. Ο κ. Αρτεμίου για λογαριασμό Βαρδινογιάννη ήταν απαραίτητος για τη δόμηση της συμφωνίας δεδομένου ότι η Motor Oil δεν θα μπορούσε να μετάσχει εμφανώς χωρίς να υποστεί τις επιπτώσεις - χρειαζόταν λοιπόν δίκτυο παρένθετων οντοτήτων μικρότερων παικτών-διακινητών. Εξ αυτού η αναγκαιότητα παρουσίας ειδικού στη δημιουργία εταιρειών οφ σορ και ενδεχομένως κάλυψη των πραγματικών παικτών. Ποιός ο ρόλος του Παππά ή του ΣΥΡΙΖΑ; Μεσολαβητής εμπιστοσύνης αμφοτέρων των πλευρών οπωσδήποτε. Από κει και πέρα καθένας μπορεί να φαντασθεί ό,τι θέλει.

Η ΕφΣυν "αποκαλύπτει" σε πρωτοσέλιδο πως ο θησαυρός του ταξιδιού είναι άνθρακες. Αν κατάλαβα καλά από το φύλλο κρεμασμένο στο περίπτερο, ήταν τυχαία η συνάντηση στο αεροπλάνο των Παππά-Αρτεμίου. Ο κ. Αρτεμίου, λέει, πήγαινε για δουλειές Έλληνα κολοσσού.

Τελικά φαίνεται πως έχουμε περίπτωση "υδρογονάνθρακες ο θησαυρός". Η κυβερνητική ΕφΣυν επιβεβαιώνει το ρεπορτάζ Παπαχρήστου για το αντικείμενο του ταξιδιού Αρτεμίου. Ο Παππάς πήγαινε στα συντρόφια! Ο Παπαχρήστος όμως αναφέρεται στην παρουσία και εκπροσώπων των παρενθέτων οντοτήτων, στις επαφές με επιχειρηματίες ελληνικής καταγωγής στη Βενεζουέλα και σε φωτογραφίες - πολλές φωτογραφίες. Προφανώς το πράγμα θα έχει και συνέχεια.

Δημιουργείται η εύλογη απορία "ποιές οι πηγές πληροφόρησης;". Για τον Παπαχρήστο μπορούμε να υποθέσουμε μιας και αναφέρεται ρητώς στην υποστήριξη που έδινε τότε η οικογένεια Βαρδινογιάννη στον Τσίπρα - ρητώς αναφέρεται και στην άρση της στήριξης αυτής. Επίσης αναφέρει για τη διακοπή της συνεργασίας Βαρδινογιάννη-Αρτεμίου. Αν σκεφθούμε το τουίτ Αρτεμίου "σιγά μην πήγαμε για ζαρζαβατικά", μπορούμε να εικάσουμε ευλόγως την πηγή - κάποιος ριγμένος από τις εξελίξεις. Η κυβερνητική ΕφΣυν όμως; Κάποιον από τους ριγμένους έχει ως πηγή και γίνεται παπαγαλάκι; Μήπως τον ίδιο τον Παππά, τότε; Αυτός που τάξερε; Το πρώτο πράγμα που του είπε ένας συνταξιδιώτης του είναι "πάω να κάνω ένα deal για κάνα εκατομμύριο βαρέλια το χρόνο για λογαριασμό του Βαρδινογιάννη". Το πιθανότερο!

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση