GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Έμπιστος της Μέρκελ στην Bild: Η απομείωση αποκλείεται και έτσι θα γίνει

H Βild σχολιάζει ότι «η επίσκεψη Ομπάμα δεν έφερε τίποτα για τον Πρωθυπουργό Τσίπρα, ο οποίος ήλπιζε στο κούρεμα του χρέους... Το ίδιο ...


H Βild σχολιάζει ότι «η επίσκεψη Ομπάμα δεν έφερε τίποτα για τον Πρωθυπουργό Τσίπρα, ο οποίος ήλπιζε στο κούρεμα του χρέους... Το ίδιο βράδυ όμως κιόλας ήρθε η απόρριψη από το Βερολίνο». Ένας έμπιστος της καγκελαρίου φέρεται να είπε στην εφημερίδα: «Δεν χρειάζεται να κάνει άδικο κόπο ο κύριος Ομπάμα, η απομείωση αποκλείεται και έτσι θα γίνει! Αυτό που διαδίδει ο Τσίπρας και ορισμένοι Αμερικανοί διπλωμάτες είναι η συνήθης προπαγάνδα της Αθηνάς. Εάν ανταποκριθούμε στο αίτημα αυτό, η χώρα σε τρία χρόνια θα βρίσκεται ξανά στο τέλος , διότι σε ουσιαστικούς τομείς δεν έχει αλλάξει τίποτα», φέρεται να είπε η ίδια πηγή στην Bild.
Ο Ομπάμα επισκέπτεται από αύριο την καγκελάριο, συνεχίζει η λαϊκή συντηρητική εφημερίδα. «Εκεί ο Ομπάμα θα κάνει την τελευταία του προσπάθεια να πείσει το Βερολίνο να γίνει απομείωση του χρέους και επομένως να προβεί η Ε.Ε. σε διαγραφή των χρημάτων των Γερμανών φορολογουμένων. Γι’ αυτό ο Ομπάμα φέρνει μαζί του τον υπουργό Οικονομικών Τζακ Λιού, ο οποίος υπήρξε σύμβουλος του Γιάνη Βαρουφάκη πέρυσι. Τώρα ο Λιού συνομιλεί με τον νυν υπουργό Οικονομικών, τον διάδοχό του Ευκλείδη Τσακαλώτο, αλλά η απόρριψη έχει έρθει ήδη από το Βερολίνο».
Κατά την Bild, «επί του θέματος θα γίνει συζήτηση μετά το 2018, μετά τις γερμανικές εκλογές. Από την ηγεσία του χριστιανοδημοκρατικού κόμματος (CDU) καθίσταται σαφές ότι μετά την υποχώρησή τους, λόγω της υποψηφιότητας (σ.σ. του σοσιαλδημοκράτη) Στάινμαϊερ ως κοινού υποψηφίου προέδρου της Δημοκρατίας, δεν μπορεί το CDU να υποχωρήσει και ως προς το θέμα της Ελλάδας. Από την αμερικανική αντιπροσωπεία λέγεται ότι ο Ομπάμα θα προσπαθήσει να προωθήσει θέματα στο Βερολίνο. Είτε το ελληνικό , είτε το ουκρανικό».
Η εφημερίδα καταλήγει γράφοντας ότι «Στο πρόγραμμα του Ομπάμα στην Αθήνα υπάρχουν πάντως πολλά: Υπάρχει η μεγάλη συμβολική ομιλία, την οποία θα εκφωνήσει στο λίκνο της δημοκρατίας, την τελευταία του στο εξωτερικό». «Πρόκειται για ένα μήνυμα προς τον κόσμο», είπε ευρωπαίος διπλωμάτης στη Bild. Δηλαδή δεν θα αφορά απαραίτητα την Ελλάδα, διότι για την σωτηρία της η Ουάσινγτον δεν έχει δώσει μέχρι στιγμής ούτε ένα σέντ».

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση