GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Αεροπλάνα-αντίκες ξεκίνησαν από την Κρήτη για τη Νότια Αφρική

Δώδεκα διπλάνα (μικρά αεροσκάφη με δύο κύρια φτερά) από τις δεκαετίες του 1920 και του 1930 ξεκίνησαν χθες από την Κρήτη με προορισμό ...


Δώδεκα διπλάνα (μικρά αεροσκάφη με δύο κύρια φτερά) από τις δεκαετίες του 1920 και του 1930 ξεκίνησαν χθες από την Κρήτη με προορισμό την Νότια Αφρική, σε έναν αγώνα 12.800 χιλιομέτρων που δεν έχει επιχειρηθεί ποτέ από τόσα πολλά αεροσκάφη-αντίκες.

Το ταξίδι των δώδεκα αεροπλάνων (το παλιότερο από τα οποία χρονολογείται από το 1928!) στο πλαίσιο του Vintage Air Rally αναμένεται να διαρκέσει 35 μέρες, ενώ σύμφωνα με ρεπορτάζ του Reuters οι συμμετέχουσες ομάδες αντιπροσωπεύουν 18 χώρες, μεταξύ αυτών τον Καναδά, την Ιρλανδία, τη Νέα Ζηλανδία, τη Ρωσία, τη Νότια Αφρική, τις Ηνωμένες Πολιτείες και τη Βρετανία.

Τα διπλάνα θα περάσουν από δέκα χώρες, μεταξύ των οποίων η Αίγυπτος, η Μποτσουάνα, η Ζιμπάμπουε και η Τανζανία, και θα πραγματοποιήσουν 37 στάσεις καθ' οδόν προς το Κέιπ Τάουν της Νότιας Αφρικής, που είναι και ο τελικός τους προορισμός.

Αξιοσημείωτο είναι ότι μία από τις στάσεις αυτές θα πραγματοποιηθεί στις πυραμίδες της Γκίζας, στην Αίγυπτο, όπου για πρώτη φορά θα επιτραπεί η προσγείωση ομάδας αεροσκαφών μετά από 80 χρόνια.

Στο ταξίδι θα συμμετάσχει αργότερα, από την Κένυα μέχρι το Κέιπ Τάουν, και ένα αεροπλάνο-celebrity: ο λόγος για το διπλάνο με το οποίο πέταξε ο Ρόμπερτ Ρέντφορντ στην οσκαρική ταινία “Πέρα από την Αφρική”, όπου συμπρωταγωνιστούσε με τη Μέριλ Στριπ.

Οι πιλότοι των αεροπλάνων θα κληθούν να αντιμετωπίσουν τις καιρικές συνθήκες με ανοιχτά κόκπιτ και θα κοιμούνται σε ερήμους, σε αντίσκηνα κάτω από τα φτερά των αεροπλάνων τους, και σε ποταμόπλοια του Νείλου.

Επτά σύγχρονα αεροσκάφη και τρία ελικόπτερα θα πετούν δίπλα στα αεροπλάνα-αντίκες για παν ενδεχόμενο, ενώ στον νικητή του αγώνα θα απονεμηθεί ένα έπαθλο “Crete2Cape”.

“Αν όλα πάνε καλά, θα φτάσουμε όλοι εκεί και θα κάνουμε ένα τεράστιο πάρτυ όταν φτάσουμε”, δήλωσε ο διοργανωτής του Vintage Air Rally, Σαμ Ράδερφορντ.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση