GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Μαθητικοί αγώνες και ΜΜΕ

Από τον Διονύση Σταμάτη. Σαν πριγκίπισσες που τις εγκατέλειψε ο εραστής τους ωρύονται κάποιοι ας πούμε δημοσιογράφοι, όταν μαθητές κάν...


Από τον Διονύση Σταμάτη.

Σαν πριγκίπισσες που τις εγκατέλειψε ο εραστής τους ωρύονται κάποιοι ας πούμε δημοσιογράφοι, όταν μαθητές κάνουν πορεία διαμαρτυρόμενοι για την κατάντια της παιδείας και ζητούν από το υπουργείο ποιοτική αναβάθμιση της εκπαίδευσης.

‘Μη διαμαρτύρεστε, όχι εκπαιδευτικούς περιπάτους κι εκδρομές που θεσμοθέτησε ο νομοθέτης, καθήστε στα αυγά σας και υπακούστε ( για να είστε αποδοτικοί δουλοπάροικοι αύριο) και να είστε καλά παιδιά’.

Βλέπουμε εδώ την αδυναμία συγκεκριμένης πρότασης για καλύτερη παιδεία από αυτούς τους κυρίους που το μόνο που κάνουν είναι να εξορκίζουν μαθητές και εκπαιδευτικούς σαν ερημίτες γεμάτοι αυταπάρνηση.

Δεν θα ερευνήσουμε και αναλύσουμε τα Φροϋδικά αίτια και αδυναμίες που ανασύρονται από τις σκοτεινές πλοκές της ψυχοσύνθεσης αυτών των κατά τα άλλα αξιοσέβαστων κυρίων που πίσω από ένα βαρετό μικρόφωνο ή μια σκουριασμένη πένα προσπαθούν να επιπλήξουν με απαξιωτικά σχόλια τους αγώνες και τα αιτήματα της μαθητικής κοινότητας. Άλλα είναι τα σπουδαία…

Όλοι γνωρίζουμε ότι η παιδεία νοσεί ειδικά τώρα στις εποχές των μνημονίων που οδήγησαν τη χώρα μας δυτικά της λήθης. Η παιδεία χρειάζεται αναβάθμιση αλλά κάθε φορά που ένας υπουργός τολμά να προτείνει μια αναβαπτισμένη παιδεία μακριά από τους σκοταδισμούς του παρελθόντος βρίσκεται αντιμέτωπος με το απαρχαιωμένο κατεστημένο που δυστυχώς ελέγχει χαρακτήρα και ελεύθερη βούληση.

Καλό θα ήταν και τα ΜΜΕ να μη λαϊκίζουν αλλά να προτείνουν και αυτά ένα σωστό εκπαιδευτικό σύστημα που θα ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες της εποχής μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση