GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΥΠΕΘΑ Γερμανίας: Ο Τραμπ δεν μπορεί να φέρεται στο ΝΑΤΟ σα να είναι μπίζνα

Ο νεοεκλεγείς πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Ντόναλντ Τραμπ χρειάζεται να ξεκαθαρίσει τις απόψεις του για τη Ρωσία, και να καταλάβει...


Ο νεοεκλεγείς πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Ντόναλντ Τραμπ χρειάζεται να ξεκαθαρίσει τις απόψεις του για τη Ρωσία, και να καταλάβει ότι πρέπει να συμπεριφερθεί απέναντι στο ΝΑΤΟ σαν αυτό να είναι μια συμμαχία κοινών αξιών και όχι μια επιχείρηση, δήλωσε η Γερμανός υπουργός Άμυνας χθες.

"Αυτό που ελπίζω να του πουν οι σύμβουλοί του και αυτό που χρειάζεται να μάθει είναι ότι το ΝΑΤΟ δεν είναι απλώς μια επιχείρηση. Δεν είναι μια εταιρεία", είπε η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν σε εκπομπή του καναλιού ZDF χθες. "Δεν ξέρω ποιά είναι η αποτίμησή του για το ΝΑΤΟ", πρόσθεσε.

Κατά την προεκλογική του εκστρατεία, ο Τραμπ είχε απειλήσει να εγκαταλείψει τους συμμάχους των ΗΠΑ στην Ευρώπη αν δεν ξοδεύουν αρκετά για την άμυνα του οργανισμού.

"Δεν μπορείς να λες ότι 'το παρελθόν δεν μετράει, οι αξίες που μοιραζόμαστε δεν μετρούν', αλλά να προσπαθείς να βγάλεις όσα πιό πολλά χρήματα μπορείς από αυτό (το ΝΑΤΟ) και να (αναρωτιέσαι) αν μπορείς να βγάλεις μια συμφέρουσα (χρηματική) συμφωνία από αυτό", δήλωσε.

Η φον ντερ Λάιγεν συμβούλεψε τον Τραμπ να μην πλησιάσει πολύ τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν, τονίζοντας ότι το ΝΑΤΟ έχει σταθεί στο πλευρό των ΗΠΑ μετά τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου 2001.

"Ο Ντόναλντ Τραμπ πρέπει να δηλώσει καθαρά σε ποιά πλευρά ανήκει. Αν βρίσκεται στην πλευρά του νόμου, της ειρήνης και της δημοκρατίας, ή αν δεν ενδιαφέρεται για όλα αυτά και ψάχνει αντίθετα για ένα φιλαράκι (στον Πούτιν)", είπε.

Ο Τραμπ έχει εκφράσει θαυμασμό για τον Ρώσο πρόεδρο, ο οποίος έχει καταδικαστεί από τη Δύση για τις πράξεις του στην Ουκρανία.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση