GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ο Ιερώνυμος στα εγκαίνια Πνευματικού Κέντρου στον Άγιο Δημήτριο Ψυρρή - ΦΩΤΟ

Τα εγκαίνια του νέου Πνευματικού Κέντρου του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου Ψυρρή τελέστηκαν σήμερα, παρουσία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπο...


Τα εγκαίνια του νέου Πνευματικού Κέντρου του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου Ψυρρή τελέστηκαν σήμερα, παρουσία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου.
Τον Αγιασμό των εγκαινίων τέλεσε ο Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ. Γαβριήλ, πλαισιούμενος από τον Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αρχιμ. Συμεών Βολιώτη.
Να αναφερθεί ότι στον αγιασμό παρέστησαν ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιωαννίνων κ. Μάξιμος, ο Θεοφ. Επίσκοπος Νεοχωρίου κ. Παύλος και πλήθος πιστών.
Την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο Υφυπουργός Εξωτερικών κ. Τέρενς Κουίκ, την Περιφέρεια εκπροσώπησε ο κ. Αλεξιάδης, ενώ επίσης παρέστησαν ο πρ. Πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς, ο Γενικός Διευθυντής της Αποστολής κ. Κωστής Δήμτσας, ο πρ. Περιφερειάρχης κ. Γιάννης Σγουρός, βουλευτές και εκπρόσωποι φορέων.
Ο Αρχιμ. Χρυσόστομος Συμεωνίδης, Προϊστάμενος του Ιερού Ναού και Διευθυντής του Κέντρου Συμπαραστάσεως Παλιννοστούντων και Μεταναστών - Οικουμενικού Προγράμματος Προσφύγων και Γραμματέας της Συνοδικής Επιτροπής των Οικονομικών της ΙΣΕΕ, στην ομιλία του αναφέρθηκε στο ιστορικό του Ναού, που όπως τόνισε πρόκεται για έναν από τους ιστορικότερους Ναούς της πρωτεύουσας, ενώ υπήρξε για ένα διάστημα και Μητροπολιτικός Ναός μετά το 1835, ενώ επίσης αναφέρθηκε και στις δυσκολίες, που ήταν πολλές αλλά ξεπεράστηκαν, ώστε σήμερα να εγκαινιαστεί το Πνευματικό Κέντρο, όπου θα βρίσκουν ανάπαυση άνθρωποι που έχουν ανάγκη.
Επίσης ο Αρχιμ. Χρυσόστομος ευχαρίστησε τον Αρχιεπίσκοπο κ. Ιερώνυμο για την στήριξή του στις προσπάθειες να ξεπεραστούν όλα τα προβλήματα και να ολοκληρωθεί το έργο, αλλά και όλους όσους από την δική τους πλευρά στήριξαν αυτή την προσπάθεια.
«Αυτό το Πνευματικό Κέντρο αποτελεί μία δομή όχι για το Ναό, αλλά για το κέντρο των Αθηνών» τόνισε χαρακτηριστικά ο Προϊστάμενος Αρχιμ. Χρυσόστομος.
Ο Αρχιεπίσκοπος από την πλευρά του στην ομιλία ευχαρίστησε όλους τους παριστάμενους και τόνισε: «Πολλά πράγματα έρχονται και παρέρχονται, αλλά τα εκκλησιαστικά έχουν έναν δικό τους χρόνο, μένουν».
Σε άλλο σημείο ο Αρχιεπίσκοπος ανέφερε: «Όταν ομονοούμε, και ενώ πιο συγκεκριμένα, υπηρεσίες, σε όποιο χώρο κι αν επικρατούν το αποτέλεσμα είναι θαυμαστό και το καμαρώνουμε».
«Το σπουδαίο είναι ότι γίνεται ένα μάθημα σήμερα, ότι μπορούμε να κάνουμε πολλά πράγματα όταν συνεργαζόμαστε. Και πιο συγκεκριμένα όταν θέλουμε τέτοια μνημεία να στηρίζουν τον πολιτισμό και την ιστορία μας» υπογράμμισε ο κ. Ιερώνυμος.
Επίσης ο Αρχιεπίσκοπος αναφέρθηκε στις προσπάθειες της Ιεράς Αρχιεπισκοπής να επαναλειτουργήσει έστω και περιοδικά όλα τα εκκλησάκια της Πλάκας, όπου σε μία πρόσκληση προσήλθαν 3500 νέοι.
Τέλος ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος έκοψε την κορδέλα των εγκαινίων στο νέο Πνευματικό Κέντρο, το οποίο βρίσκεται στο πλάι του Ιερού Ναού, και ακολούθησε δεξίωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση