GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Συνεχίζεται η δίκη για τον βασανισμό του Ουαλίντ Ταλέμπ στη Σαλαμίνα

Στο εφετείο Πειραιά συνεχίζεται σήμερα η συνεδρίαση για την πολύκροτη υπόθεση του βασανισμού του Αιγύπτιου Ουαλίντ Ταλέμπ, ο οποίος το...


Στο εφετείο Πειραιά συνεχίζεται σήμερα η συνεδρίαση για την πολύκροτη υπόθεση του βασανισμού του Αιγύπτιου Ουαλίντ Ταλέμπ, ο οποίος το 2012 είχε βρεθεί λιπόθυμος και δεμένος με μια σπασμένη μεταλλική αλυσίδα στο λαιμό, στη Σαλαμίνα.

Στις τρεις προηγούμενες συνεδριάσεις έδωσαν εκ νέου καταθέσεις εμπλεκόμενα πρόσωπα, ενώ απολογήθηκε και ο βασικός κατηγορούμενος και πρώην εργοδότης του Ταλέμπ.

Αντιρατσιστικές οργανώσεις και ομάδες για τα ανθρώπινα δικαιώματα καλούν σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 9 αύριο το πρωί έξω από τα δικαστήρια του Πειραιά, ζητώντας την παραδειγματική τιμωρία όσων βασάνισαν με απάνθρωπο τρόπο τον Ουαλίντ Ταλέμπ.

Υπενθυμίζεται ότι στη δίκη σε πρώτο βαθμό οι τέσσερις κατηγορούμενοι είχαν κριθεί ένοχοι για τα κακουργήματα της αρπαγής, της ληστείας και της βαριάς σκοπούμενης βλάβης, με τον βασικό κατηγορούμενο να καταδικάζεται σε δεκατρία χρόνια και 2 μήνες χωρίς αναστολή.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση