GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Αυτές είναι οι τρεις προτάσεις της ΝΔ για ΕΣΡ και τηλεοπτικές άδειες

Ήδη από την Τετάρτη ο Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Καρδίτσας, κ. Κωνσταντίνος Τσιάρας και ο...


Ήδη από την Τετάρτη ο Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Καρδίτσας, κ. Κωνσταντίνος Τσιάρας και ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του Κόμματος, βουλευτής Β' Αθηνών, κ. Νικόλαος Δένδιας με έκτακτη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν έδωσαν στη δημοσιότητα τις θέσεις της ΝΔ για το ΕΣΡ και τις τηλεοπτικές άδειες.

Στο Μοσχάτο απορρίπτουν τις κατηγορίες της κυβέρνησης ότι η ΝΔ δεν επιθυμεί τη συγκρότηση του ΕΣΡ. Συνεργάτες του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος χθες συνέχιζε την περιοδεία στην Κρήτη, τόνιζαν πως πλέον «η κυβέρνηση καλείται να βάλει το δάχτυλο επί τον τήπον των ήλων», καλώντας το Μέγαρο Μαξίμου να συμμορφωθεί τόσο με τις συνταγματικές επιταγές όσο και με τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης και συγκεκριμένα του ΣτΕ.

Εάν δεν αποδεχθεί τις προϋποθέσεις, τονίζουν στη ΝΔ, η κυβέρνηση επιβεβαιώνει πως στόχο έχει «την χειραγώγηση της ενημέρωσης, το κλείσιμο καναλιών και την ανεργία για χιλιάδες εργαζομένους».

Οι τρεις βασικές θέσεις με τις οποίες προσέρχεται στη Διάσκεψη η ΝΔ είναι:

1. Να καταργηθεί η αντιδημοκρατική πρόβλεψη περί 4 μόνο τηλεοπτικών αδειών και να μεταφερθεί ρητά, μόνο στο Ε.Σ.Ρ. τόσο η αρμοδιότητα καθορισμού του αριθμού των αδειών, με γνώμονα τη μεγαλύτερη δυνατή αξιοποίηση του ψηφιακού φάσματος όσο και οι λοιπές αρμοδιότητες που, με βάση το Σύνταγμα, ανήκουν στο Ε.Σ.Ρ.

2. Να υπάρξει δημόσια δέσμευση από πλευράς του πρωθυπουργού ότι, μετά τη συγκρότηση του Ε.Σ.Ρ., θα καταργήσει το άρθρο 2Α, το οποίο έχει αναστείλει και δεν θα προβεί στο μέλλον στην αφαίρεση αρμοδιοτήτων από το Ε.Σ.Ρ., καταργώντας και τον διάτρητο και έκθετο στα μάτια της κοινωνίας διαγωνισμό – φάρσα. Επίσης, ότι δεν θα κλείσει κανένα κανάλι και δεν θα οδηγήσει εργαζόμενους στην ανεργία.

3. Το Ε.Σ.Ρ. να στελεχωθεί καθ' ολοκληρία από προσωπικότητες υψηλού κύρους, τεχνογνωσίας και ανεξαρτησίας, όπως ο τέως Πρόεδρος του Αρείου Πάγου κ. Κουτρομάνος, προκειμένου να μην καταστεί ποτέ υποχείριο της εκάστοτε Κυβέρνησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση