Ο ΤΥΠΟΣ ΣΗΜΕΡΑ

 • ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

  Δευτέρα, 21 Νοεμβρίου 2016

  Η ΝΔ επιμένει στην πολιτική αλλαγή λέει πηγή της Πειραιώς


  «Η ΝΔ επιμένει στην πολιτική αλλαγή και λόγω της αναντιστοιχίας της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας με το εκλογικό σώμα, αλλά και γιατί η ελληνική κοινωνία και οικονομία χρειάζεται restart» σημείωσε σήμερα ανώτερη πηγή της ΝΔ, και πρόσθεσε ότι «απαιτείται πιο τολμηρή προσέγγιση στις μεταρρυθμίσεις και σε αλλά θέματα, όπως των τραπεζών».

  «Μας ανησυχεί ότι η κυβέρνηση κινείται μεν προς την σωστή κατεύθυνση, αλλά με αργά βήματα» εξήγησε η ίδια πηγή, ενώ ανησυχία εξέφρασε και για το γεγονός ότι πληθαίνουν οι διεθνείς αναλύσεις για το ενδεχόμενο ενός τέταρτου μνημονίου.

  Σημείωσε ακόμη ότι δεν είναι αισιόδοξος για την εν εξελίξει διαπραγμάτευση της κυβέρνησης με τους δανειστές και εκτίμησε ότι «η κυβέρνηση θα χάσει και αυτή την προθεσμία της 5ης Δεκεμβρίου».

  Ανέφερε πάντως ότι η ΝΔ θεωρεί απαραίτητη προϋπόθεση την ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης και την ένταξη της χώρας στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ, για να μπορέσει στην συνέχεια να δανείζεται από τις αγορές σαν κανονική χώρα.

  Είπε ακόμη ότι παρακολουθεί τις συζητήσεις με τους δανειστές και σε άλλα θέματα, όπως αυτό της Παιδείας, και ότι περιμένει να δει αν θα υπάρξουν αλλαγές σε κρίσιμους τομείς που και ο πρόεδρος της ΝΔ είχε επισημάνει κατά την προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στην Βουλή.

  Η ίδια ανώτερη πηγή της οδού Πειραιώς αναφέρθηκε και στον εσωτερικό ανασχηματισμό, λέγοντας ότι στόχος είναι η καλύτερη δυνατή αξιοποίηση των βουλευτών του κόμματος, ενώ σημείωσε ότι το προηγούμενο σχήμα των συντονιστών και των τομεαρχών δεν υπηρέτησε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το κοινοβουλευτικό έργο του κόμματος. Μέσα από αυτό το πρίσμα, το νέο σχήμα καλείται να υπηρετήσει την πιο αποτελεσματική αντιπολίτευση και να τονώσει την σχέση των υπευθύνων με το πρόγραμμα του κόμματος.

  Υπογράμμισε δε, ότι ο πρόεδρος του κόμματος δεν θα ανεχθεί φαινόμενα αλαζονείας και αυταρέσκειας.

  Σημείωσε παράλληλα ότι οι αναθέσεις δεν σημαίνουν τίποτε για τη μελλοντική κυβέρνηση της ΝΔ. Η σκιώδης κυβέρνηση ακολουθεί το κυβερνητικό σχήμα στους υπουργούς και υφυπουργούς χωρίς βέβαια να σημαίνει ότι η ΝΔ θα ακολουθήσει το ίδιο σχήμα όσον αφορά στον αριθμό των υπουργείων ή στην ιεράρχησή τους.

  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

  0 σχολια:

  Item Reviewed: Η ΝΔ επιμένει στην πολιτική αλλαγή λέει πηγή της Πειραιώς Rating: 5 Reviewed By: Press- gr