GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ! ΤΑ ΒΡΙΣΚΟΥΝ για το ΕΣΡ, πλήρης υποχώρηση της κυβέρνησης....

Θετικά καταλήγει η νέα προσπάθεια για τη συγκρότηση του ΕΣΡ  στη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής, που συνεδριάζει αυτή την ώρα. Η συν...

Θετικά καταλήγει η νέα προσπάθεια για τη συγκρότηση του ΕΣΡ  στη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής, που συνεδριάζει αυτή την ώρα.

Η συνεδρίαση ξεκίνησε με περισσότερο από μία ώρα καθυστέρηση, προκειμένου να δοθεί περισσότερος χρόνος για διαβουλεύσεις με στόχο τη συναίνεση. Και καθώς η ΝΔ έχει θέσει ως προϋπόθεση συναίνεσης τη συμφωνία σε όλα τα πρόσωπα (και όχι μόνο για τον πρόεδρο και τον αντιπρόεδρο) αλλά κυρίως και τη δέσμευση από πλευράς Αλέξη Τσίπρα ότι ο αριθμός των αδειών δεν πρέπει να περιορίζεται στις τέσσερις, ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής και ΜΜΕ, Νίκος Παππάς έκανε μία νέα κίνηση υποχώρησης.

"Το ΕΣΡ είναι αποκλειστικά αρμόδιο για τη διεξαγωγή διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες. Ο αριθμός των αδειών θα είναι αποτέλεσμα διαβούλευσης και ευρύτερων συναινέσεων μεταξύ των πολιτικών δυνάμεων και κυρίως της Νέας Ανεξάρτητης Αρχής. Είμαστε αισιόδοξοι ότι σύντομα θα έχουμε λύση", δήλωσε ο κ.Παππάς.

Σε θετική κατεύθυνση η δήλωση Παππά, σχολίασε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Νίκος Δένδιας, ενώ από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ ο Ανδρέας Λοβέρδος εκτίμησε ότι διαμορφώνονται πλέον προϋποθέσεις για να υπάρξει σήμερα συμφωνία.

Νωρίτερα ο Πρόεδρος της Βουλής Νικος Βούτσης φερόταν αποφασισμένος να δώσει τέλος στο σήριαλ των επαναλαμβανόμενων Διασκέψεων των Προέδρων για τη συγκρότηση ΕΣΡ κάνοντας ένα γενναίο βήμα προς την πλευρά της αντιπολίτευσης.

Επίσης ο  Προέδρος της Βουλής στην έναρξη της συνεδρίασης πρότεινε τον κ. Κουτρομάνο για πρόεδρο του ΕΣΡ και το Ροδόλφο Μορώνη για αντιπρόεδρο. Π. Διαμαντάκου, Β. Καραποστόλης, Ν. Κιάος, Βασίλης Κουφόπουλος, Λίλιαν Μήτρου, Δήμητρα Παπαδοπούλου, Γιώργος Σαριδάκης, τα πρόσωπα που πρότεινε για τις θέσεις των μελών.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση