GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Γαλλία: Παρατείνεται το καθεστώς εκτάκτου ανάγκης

Παράταση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης στη Γαλλία προαναγγέλλει ο πρωθυπουργός της χώρας Μανουέλ Βαλς. Όπως τόνισε σε συνέντευξή το...


Παράταση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης στη Γαλλία προαναγγέλλει ο πρωθυπουργός της χώρας Μανουέλ Βαλς. Όπως τόνισε σε συνέντευξή του που θα μεταδοθεί σήμερα από την τηλεόραση του BBC, το μέτρο «χωρίς αμφιβολία θα παραταθεί για μερικούς μήνες» τον Ιανουάριο, ενόψει κυρίως των προεδρικών εκλογών του 2017.

«Είναι δύσκολο σήμερα να τερματιστεί η κατάσταση εκτάκτου ανάγκης. Ακόμη περισσότερο διότι θα αρχίσουμε μια προεκλογική εκστρατεία μέσα σε μερικές εβδομάδες, με εκδηλώσεις, με δημόσιες συγκεντρώσεις. Πρέπει να προστατεύσουμε τη δημοκρατία μας», δήλωσε ο Βαλς.

«Εξάλλου, αυτή η κατάσταση έκτακτης ανάγκης μας επιτρέπει να προχωράμε σε συλλήψεις, διοικητικούς ελέγχους, που έχουν αποτελέσματα (...) Έτσι λοιπόν ναι, πρόκειται χωρίς αμφιβολία να ζήσουμε για μερικούς μήνες ακόμη με αυτή την κατάσταση εκτάκτου ανάγκης», πρόσθεσε.

Η κατάσταση εκτάκτου ανάγκης επιβλήθηκε στη Γαλλία αμέσως μετά τις επιθέσεις της 13ης Νοεμβρίου 2015, στις οποίες έχασαν τη ζωή τους 130 άνθρωποι στο Παρίσι και στο Σεν Ντενί. Το μέτρο παρατάθηκε για έξι μήνες στα τέλη Ιουλίου.

Σημειώνοντας ότι θέλει να παραμείνει «πολύ προσεκτικός» σχετικά με αυτό, ο πρωθυπουργός της Γαλλίας εκτίμησε ότι ο κίνδυνος μιας οργανωμένης επίθεσης ενόπλων όπως εκείνη που διαπράχθηκε τη 13η Νοεμβρίου 2015 έχει «μειωθεί» σημαντικά. «Αντίθετα μπορεί να βρεθούμε αντιμέτωποι με επιθέσεις του είδους αυτής που βιώσαμε στη Νίκαια (σ.σ. τον Ιούλιο του 2016 με 86 νεκρούς) είπε, αναφερόμενος σε επιθέσεις από πρόσωπα που ενεργοποιούνται μέσω του Διαδικτύου, μέσω των ιστοτόπων κοινωνικής δικτύωσης, από το Ισλαμικό Κράτος χωρίς κατ' ανάγκη να περνούν από τη Συρία ή από το Ιράκ.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση