GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Βούτσης: Θα σταθούμε αρωγοί στο ΕΣΡ

Την ικανοποίηση για την επιτυχή έκβαση της έκτης Διάσκεψης των Προέδρων για την συγκρότηση του ΕΣΡ, εξέφρασε ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος...


Την ικανοποίηση για την επιτυχή έκβαση της έκτης Διάσκεψης των Προέδρων για την συγκρότηση του ΕΣΡ, εξέφρασε ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης λίγα λεπτά μετά την ολοκλήρωση της ψηφοφορίας.

Ταυτόχρονα, υπογράμμισε την ανάγκη να ασκήσει άμεσα τον ρόλο του το ΕΣΡ, ώστε να υπάρξει ρύθμιση του τηλεοπτικού τοπίου, ενοίκιο για την χρήση των συχνοτήτων και κανόνες.

Ο Νίκος Βούτσης, ανέφερε ότι οι δημόσιες συχνότητες θα πρέπει να χρησιμοποιούνται με ενοίκιο, με ρύθμιση, με έλεγχο, με διαφάνεια για να υπάρξει πλουραλισμός, ευθύνη, ποιοτικό πρόγραμμα, άνοιγμα στην κοινωνία. Επίσης ο πρόεδρος της Βουλής αναφέρθηκε και στην υποχρέωση προστασίας των εργασιακών δικαιωμάτων ως προϋποθέσεις αυτονόητες για τα κανάλια. «Όσο πιο τακτοποιημένο είναι το τοπίο, τόσο το καλύτερο για όλους» είπε και εξέφρασε την εκτίμηση ότι «μπορούμε να πάμε πάρα πολύ καλά και μπορούμε να πάμε πάρα πολύ γρήγορα σε μια τέτοια εξέλιξη».

Στην ερώτηση για το χρονοδιάγραμμα σχετικά με την πλήρη λειτουργία του ΕΣΡ, ο πρόεδρος της Βουλής, είπε ότι πρέπει να συγκροτηθεί άμεσα και υπενθύμισε ότι θα υπάρξει προικοδότηση της Ανεξάρτητης Αρχής σε τεχνικό, οργανωτικό και επιστημονικό επίπεδο, με στόχο να κάνει την δουλειά της αντίστοιχης εθνικής αρχής της Γαλλίας. Έκανε, όμως, κιόλας λόγο, για πολιτική προικοδότηση, ώστε «να υπάρχει μια κατεύθυνση, ένας μπούσουλας, γιατί δεν μπορεί να ξεκινήσουν και να ανακαλύπτουν εξ υπαρχής τα πάντα».

Γι’ αυτό τον λόγο -όπως εξήγησε- θα παραδοθούν στην Ανεξάρτητη Αρχή, τα πρακτικά όλων των συζητήσεων, των προτάσεων, των σκέψεων, των τεκμηριώσεων, για να μπορούν όσο το δυνατόν πιο γρήγορα, με γνώμη και με την πολιτική ηγεσία, αλλά με πρώτον τον δικό τους ρόλο, να προχωρήσουμε στον αριθμό των αδειών, στο τίμημα και στην διαγωνιστική διαδικασία.

Ο Νίκος Βούτσης, εξέφρασε την ικανοποίησή του διότι «σήμερα, ολοκληρώνουμε την συγκρότηση και των πέντε Ανεξάρτητων Αρχών». Όπως δε, ανέφερε χαρακτηριστικά «για κάποιον που σκέφτεται τι σημαίνει ακόμη να λειτουργεί κανονικά η Βουλή, ας το σκεφτεί κι ας πάει και μερικά χρόνια πίσω». Ο πρόεδρος της Βουλής, θύμισε ότι έχει προταθεί, πριν μπει σε τελική ευθεία η παρέμβαση του ΕΣΡ, τα μέλη του να προσέλθουν στη Βουλή και να συζητήσουν με τους εκπροσώπους των κομμάτων.

«Δεν πρόκειται αυτούς τους ανθρώπους, να τους ρίξουμε στον αγνωστικισμό για να βγει ύστερα κάποιος -ελπίζω να μην υπάρχει- να λέει "είδατε το ΕΣΡ, σιγά να μην μπορεί να κάνει διαγωνισμό", ή να βγει κάποιος άλλος και να πει "τους παίρνουν τηλέφωνο τα συμφέροντα". Δεν θα κάνουμε αυτό το πράγμα στους ανθρώπους. Θα τους βοηθήσουμε απολύτως, για να πάμε σε λογικές κατά την γνώμη τους προτάσεις και στη συνέχεια να υπάρχει και σύμφωνη γνώμη των αρμόδιων οργάνων του κράτους».

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση