GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Σε εκλογική ετοιμότητα η Δημοκρατική Συμπαράταξη

Η Δημοκρατική Συμπαράταξη τίθεται «σε εκλογική ετοιμότητα και διάταξη μάχης για την ανάδειξη μας σε εναλλακτικό πόλο προοδευτικής διακυβέ...


Η Δημοκρατική Συμπαράταξη τίθεται «σε εκλογική ετοιμότητα και διάταξη μάχης για την ανάδειξη μας σε εναλλακτικό πόλο προοδευτικής διακυβέρνησης».

Αυτό αναφέρει μεταξύ άλλων, ανακοίνωση του Προεδρείου της πρώτης κοινής Συνεδρίασης των Κεντρικών Πολιτικών Οργάνων της ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ, Κινήσεις πολιτών.

Οπως σημειώνεται, «η ισχυρή αυτόνομη Κεντροαριστερά, χωρίς αυταπάτες και λαϊκισμό, αλλά με σταθερό ευρωπαϊκό προσανατολισμό και ξεκάθαρη πολιτική και ιδεολογική οριοθέτηση τόσο από τον ΣΥΡΙΖΑ όσο και από τη ΝΔ, είναι αυτή που οφείλει να εξελιχθεί σε ένα μεγάλο προοδευτικό ρεύμα πλειοψηφίας και να επηρεάσει καθοριστικά τη διακυβέρνηση της χώρας».

Αναλυτικά:

«Το Προεδρείο της πρώτης κοινής Συνεδρίασης των Κεντρικών Πολιτικών Οργάνων της Δημοκρατικής Συμπαράταξης (ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ, Κινήσεις πολιτών) ανακοινώνει:

1. Η χώρα κινείται χωρίς εθνικό σχέδιο, χωρίς εθνική γραμμή. Η ελληνική οικονομία συνεχίζει σε παρατεταμένη ύφεση, χάνει το δυναμισμό της κάθε μέρα. Η ελληνική κοινωνία ζει μέσα στην ανασφάλεια, το άγχος και την απόγνωση. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ -ΑΝΕΛ, αδυνατεί πλήρως να χαράξει πολιτικές διεξόδου από την κρίση.

Μπροστά στα αδιέξοδα της πολιτικής της, συντηρεί και ανατροφοδοτεί μια στείρα πόλωση με διχαστικό αντίκτυπο. Διολισθαίνει σε καθεστωτικές πρακτικές και λογικές, σε αντιπερισπασμούς που κάνουν ζημιά στη χώρα.

Η χώρα χρειάζεται μια άλλη Κυβέρνηση. Μακριά όμως και από τη συντηρητική παλινόρθωση που στοχεύει η ΝΔ. Η χώρα χρειάζεται μια άλλη πολιτική. Χρειάζεται Εθνική Γραμμή.

Απαράβατος όρος γι’ αυτό είναι η Εθνική Συνεννόηση στη βάση μιας συγκεκριμένης Προγραμματικής Συμφωνίας. Στις δραματικές συνθήκες που βιώνει ο τόπος η Εθνική Συνεννόηση, είναι αυτή που θα αλλάξει ριζικά την εικόνα της χώρας μας, τόσο στους διεθνείς και ευρωπαϊκούς θεσμούς, όσο και στους ξένους επενδυτές, αυτή που θα μπορέσει να κινητοποιήσει όλες τις ζωντανές και παραγωγικές δυνάμεις του τόπου.

Η Εθνική Συνεννόηση δεν θα μπορέσει να επιβληθεί χωρίς την αλλαγή των πολιτικών συσχετισμών, χωρίς την καθοριστική ενίσχυση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης. Σήμερα στη κοινωνία και αύριο στη Βουλή. Δεν μας αφορά το δίλημμα: «Τσίπρας ή Μητσοτάκης». Μας αφορά μόνο μια ισχυρή προοδευτική, ευρωπαϊκή παράταξη με γραμμή εθνικής συνεννόησης χθες, σήμερα, αύριο.

2. Σε αυτές τις συνθήκες για τη μεγάλη εθνική προσπάθεια για την κοινωνική και οικονομική ανόρθωση της χώρας και την έξοδο από την κρίση και τα μνημόνια, αποτελεί επιτακτικό χρέος, ο ισχυρός φορέας της σύγχρονης σοσιαλδημοκρατίας στην Ελλάδα.

Η ισχυρή αυτόνομη Κεντροαριστερά, χωρίς αυταπάτες και λαϊκισμό, αλλά με σταθερό ευρωπαϊκό προσανατολισμό και ξεκάθαρη πολιτική και ιδεολογική οριοθέτηση τόσο από τον ΣΥΡΙΖΑ όσο και από τη ΝΔ, είναι αυτή που οφείλει να εξελιχθεί σε ένα μεγάλο προοδευτικό ρεύμα πλειοψηφίας και να επηρεάσει καθοριστικά τη διακυβέρνηση της χώρας.

3. Το εγχείρημά μας οφείλει να συμβάλλει σε μια δημιουργική μετεξέλιξη, σε έναν νέο ανοιχτό φορέα, ικανό να εκφράσει νέες ιδέες, νέες προτεραιότητες, νέους ανθρώπους.

Το εγχείρημα της Κεντροαριστεράς προχωρά σήμερα με όχημα τη Δημοκρατική Συμπαράταξη, με όσες δυνάμεις πράγματι θέλουν να συμβάλλουν στην εμβάθυνση της συνεργασίας και στη συγκρότηση αυτού του νέου πολιτικού και κοινωνικού ρεύματος πλειοψηφίας, που θα αλλάξει τους σημερινούς αδιέξοδους πολιτικούς συσχετισμούς και θα επηρεάσει καθοριστικά τις πολιτικές εξελίξεις.

Η Δημοκρατική Συμπαράταξη έχει ήδη ξεκινήσει ένα οδοιπορικό Διαλόγου με την κοινωνία σε όλη την Ελλάδα που έχει ανάγκη η χώρα για την εθνική ανασυγκρότηση και ταυτοχρόνως για τη δημιουργία δικτύων της Δημοκρατικής Συμπαράταξης παντού. Σε κάθε δήμο, σε κάθε γειτονιά, σε κάθε εργασιακό χώρο.

Η δυναμική του εγχειρήματος, η ανάπτυξη δικτύων και η δημιουργία βάσης μελών της Δημοκρατικής Συμπαράταξης θα οδηγήσει εντός του 2017 - λαμβάνοντας υπόψη και τις πολιτικές εξελίξεις - στο Συνέδριο μας.

4. Κεντρικός πολιτικός στόχος και επιδίωξη είναι να δοθεί μέσα από ανοιχτές διαδικασίες, ζωτικός χώρος ισότιμης συμμετοχής, έκφρασης και εκπροσώπησης στα συλλογικά όργανα που έχουν ήδη δημιουργηθεί στη Δημοκρατική Συμπαράταξη. Σε κάθε κίνηση, σε όποια συλλογική έκφραση, σε όλους/ες όσους/ες πιστεύουν στην ανασύνθεση, ενότητα και μετεξέλιξη του ευρύτερου χώρου της Κεντροαριστεράς και εμπνέονται από την προοπτική να είναι αυτός ο χώρος ένα αυτόνομο, μαζικό, κοινωνικό και πολιτικό ρεύμα.

5. Η Δημοκρατική Συμπαράταξη τίθεται σε εκλογική ετοιμότητα και διάταξη μάχης για την ανάδειξη μας σε εναλλακτικό πόλο προοδευτικής διακυβέρνησης».

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση