GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η γυναίκα που γυρνάει όλο τον κόσμο για να μπει στο Γκίνες

Ο ταξιδιώτης και ο εξερευνητής συχνά θεωρούνται συνώνυμες λέξεις, αλλά στην πραγματικότητα δεν είναι. Ο ταξιδιώτης επισκέπτεται μέρη γι...


Ο ταξιδιώτης και ο εξερευνητής συχνά θεωρούνται συνώνυμες λέξεις, αλλά στην πραγματικότητα δεν είναι. Ο ταξιδιώτης επισκέπτεται μέρη για απόλαυση, ένας εξερευνητής πάει βαθύτερα.
Η 27χρονη Κασάντρα ντε Πεκόλ σίγουρα μπορεί να χαρακτηριστεί εξερευνήτρια. Ταξιδεύει μόνη της σε όλο τον κόσμο ως Πρέσβειρα της Ειρήνης και θέλει να καταρρίψει το παγκόσμιο ρεκόρ να είναι η πρώτη γυναίκα που θα επισκεφθεί 193 ανεξάρτητες χώρες (και επίσης την Ταϊβάν, το Κόσοβο και την Παλαιστίνη).
Ελπίζει να κάνει το όνειρό της πραγματικότητα και να γίνει η γυναίκα που ταξίδεψε ταχύτερα σε όλες τις ανεξάρτητες χώρες του κόσμου. Με τη βοήθεια του Διεθνούς Ινστιτούτου για την Ειρήνη μέσω του Τουρισμού (IIPT) και του SKAL International, ξεκίνησε τη μοναχική περιπλάνησή της τον Ιούλιο του 2015.
Για να καταρρίψει το Παγκόσμιο Ρεκόρ Γκίνες πρέπει να ολοκληρώσει το ταξίδι της σε διάστημα μικρότερο των τριών ετών και τριών μηνών.
Μέχρι τώρα έχει επισκεφθεί 181 χώρες και ταξίδεψε σε όλες τις ηπείρους.
Για να καλύψει τα έξοδα του ταξιδιού βρίσκει χορηγούς, οι οποίοι επίσης συνεισφέρουν στη δημιουργία εκπαιδευτικού ντοκιμαντέρ με τις εμπειρίες από το ταξίδι της, τις οποίες κινηματογραφεί με στόχο την προώθηση του βιώσιμου τουρισμού.
Επίσης συνεργάζεται με επιστήμονες της μη κυβερνητικής οργάνωσης Adventure Scientists για την οποία συλλέγει δείγματα νερού τα οποία αναλύονται για να διαπιστωθούν οι ποσότητες μικροπλαστικών.
Πως αισθάνεται; «Εξαντλημένη και αγχωμένη. Αλλά είμαι αισιόδοξη και συνεχίζω», ανέφερε.
Δεν γνωρίζουμε αν θα καταρρίψει ή όχι το Ρεκόρ Γκίνες. Ένα είναι σίγουρο έχει δει περισσότερα απ’ όσα θα δούμε εμείς σε όλη μας τη ζωή.
«Ελπίζω να εμπνεύσω νέες γυναίκες και άνδρες σε όλο τον κόσμο να κυνηγήσουν τους στόχους τους», υπογράμμισε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση