Ο ΤΥΠΟΣ ΣΗΜΕΡΑ

 • ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

  Κυριακή, 20 Νοεμβρίου 2016

  Γέννησε και τα δυο παιδιά της στο σπίτι της μέσα στο νερό


  Πέρα από τα… συνηθισμένα επέλεξε να γεννήσει τα δυο της παιδιά μια 24χρονη γυναίκα από την Κρήτη. Η 24χρονη Ελευθερία Κανδυλάκη γέννησε και τα δυο παιδιά της στο σπίτι της και μάλιστα μέσα στο νερό.
  Η 24χρονη, που διηγήθηκε την ιστορία της στο zarpanews.gr, έχοντας φοβία με τα νοσοκομεία, αποφάσισε να γεννήσει στο σπίτι της. Ο γιατρός της δεν στήριξε την επιλογή της και έτσι εκείνη και ο σύζυγος της, αναζήτησαν άλλο γιατρό. Ο επόμενος γιατρός, την ενημέρωσε για τα θετικά, τα αρνητικά και τους κινδύνους και έτσι οι μήνες μέχρι την γέννα κύλησαν ομαλά.
  Μάλιστα για την απόφασή της δεν ήταν ενήμερη ούτε η μητέρα της.

  Όπως διηγείται η 24χρονη, μέχρι τη γέννα, έψαξε, έμαθε, ρώτησε, γνώρισε ανθρώπους που πραγματοποιούσαν τοκετούς στο σπίτι (φυσικούς τοκετούς) και έτσι έλυσε κάθε απορία και κάθε φόβο της. «Το μυστικό για την επιτυχία του φυσικού τοκετού, ήταν ότι δεν γνώριζε κανείς, ούτε οι γονείς μου ότι θα γεννήσω στο σπίτι. Αν το ήξεραν θα με άγχωναν περισσότερο και στο τέλος θα κατέφευγα στην λύση του Νοσοκομείου», τόνισε η Ελευθερία.
  Οι άνθρωποι που βοήθησαν την Ελευθερία να γεννήσει στο σπίτι, στο νερό, ήταν η Ελευθερία Δημοπούλου μαιευτήρας και ιδιοκτήτρια του Σωματείου Φυσικού Τοκετού Ευτοκία, ο μαιευτήρας Μανόλης Αστρινάκης που έφερε και τον εξοπλισμό (πισίνα και όλα τα απαραίτητα), και η μαιευτήρας Ειρήνη Μαλεφάκη.
  «Η πρώτη γέννα, ήταν δύσκολη, πιέστηκα πολύ και αγχώθηκα. Προσπαθούσα να είμαι ήρεμη, να έχω θετική σκέψη ωστόσο ήταν το άγχος της πρώτης φοράς που με κυρίευσε. Βέβαια, είχα εμπιστοσύνη στους ανθρώπους που με βοήθησαν και αυτό ήταν σημαντικό. Στην δεύτερη εγκυμοσύνη, γνωρίζοντας τι με περιμένει, ήμουν χαλαρή και απόλαυσα την διαδικασία», ανέφερε η Ελευθερία.
  Αναφορικά με την διαδικασία του τοκετού σε ένα φυσικό τοκετό, δεν υπάρχει δυνατότητα επισκληριδίου αναισθησίας, ούτε ορού, καθώς στην γέννα δεν υπάρχει παρουσία γιατρού και ο γυναικολόγος ενημερώνεται τηλεφωνικά για την πορεία της διαδικασίας. Όταν χρειάζονται ράμματα τα κάνει η μαιευτήρας, ενώ μετά τον τοκετό στο σπίτι έρχεται και παιδίατρος, η οποία πραγματοποιεί όλες τις απαραίτητες εξετάσεις. Το κόστος για τον φυσικό τοκετό είναι γύρω στα 1.700 ευρώ, στα οποία συμπεριλαμβάνονται όλα, ο εξοπλισμός και η πληρωμή των μαιευτήρων.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

  0 σχολια:

  Item Reviewed: Γέννησε και τα δυο παιδιά της στο σπίτι της μέσα στο νερό Rating: 5 Reviewed By: Press- gr