GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ελεύθερος ο Γάλλος δημοσιογράφος που συνελήφθη στην Τουρκία

Ο Γάλλος δημοσιογράφος που συνελήφθη την Παρασκευή από τις τουρκικές αρχές κατά τη διάρκεια ενός ρεπορτάζ στο Γκαζιάντεπ, κοντά στα σύ...


Ο Γάλλος δημοσιογράφος που συνελήφθη την Παρασκευή από τις τουρκικές αρχές κατά τη διάρκεια ενός ρεπορτάζ στο Γκαζιάντεπ, κοντά στα σύνορα με τη Συρία, αφέθηκε ελεύθερος σήμερα και ταξιδεύει ήδη αεροπορικώς για τη Γαλλία, ανακοίνωσε ο εργοδότης του.

«Ο δημοσιογράφος μας Ολιβιέ Μπερτράν αφέθηκε ελεύθερος, βρίσκεται ήδη σε αεροπλάνο με κατεύθυνση το Παρίσι» επιβεβαίωσε ο ενημερωτικός ιστότοπος Les Jours με μήνυμα στον λογαριασμό του στο Twitter.

Ο Ολιβιέ Μπερτράν, δημοσιογράφος στον ιστότοπο Les Jours, συνελήφθη την Παρασκευή ενός βρισκόταν σε ρεπορτάζ στην επαρχία Γκαζιάντεπ, στη νοτιοανατολική Τουρκία, μια σύλληψη που χαρακτήρισε «απαράδεκτη» σήμερα ο επικεφαλής της γαλλικής διπλωματίας, Ζαν Μαρκ Ερό, ο οποίος αξίωσε την απελευθέρωσή του.

Ο Γάλλος ΥΠΕΞ εξέφρασε την «ικανοποίησή» του σήμερα για την απελευθέρωση του δημοσιογράφου. «Η Γαλλία είναι προσηλωμένη στο σεβασμό της ελευθερίας της έκφρασης και της ελευθερίας του Τύπου παντού, σε ολόκληρο τον κόσμο» επισήμανε σε μια ανακοίνωση.

Η σύλληψη του δημοσιογράφου πυροδότησε σφοδρές αντιδράσεις και την κινητοποίηση μέσων μαζικής ενημέρωσης και χρηστών του Διαδικτύου στη Γαλλία κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου.

«Άπειρες ευχαριστίες σε εκείνες κι εκείνους που μας στήριξαν και μας βοήθησαν» έγραψαν οι ιθύνοντες του ιστότοπου που εργαζόταν ο δημοσιογράφος στο Twitter.

Σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή, ο Ολιβιέ Μπερτράν συνελήφθη και τέθηκε υπό κράτηση, καθώς δεν είχε αιτηθεί άδεια για το ρεπορτάζ από τις τουρκικές αρχές. Επιπλέον, το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων παρουσίασε τον Γάλλο ως έναν δημοσιογράφο που γράφει άρθρα «υπέρ» προσώπων τα οποία θεωρούνται ύποπτα ότι ανήκουν στο δίκτυο του πρώην ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν.

«Σε μια δημοκρατική χώρα, ο Ολιβιέ Μπερτράν έπρεπε να μπορεί να συνεχίσει το ρεπορτάζ του χωρίς να απελαθεί από μια κυβέρνηση που έχει να κρύψει πράγματα» επισήμανε με ανάρτησή του στο Twitter ο γενικός γραμματέας της ΜΚΟ Δημοσιογράφοι Χωρίς Σύνορα, Κριστόφ Ντελουάρ.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση