GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Δημοκρατική Συμπαράταξη: Το μαύρο δεν πέρασε

Ανακοίνωση με την οποία σχολιάζει τις εξελίξεις στο μέτωπο των τηλεοπτικών, εξέδωσε η Δημοκρατική Συμπαράταξη, επισημαίνοντας πως με τις ...


Ανακοίνωση με την οποία σχολιάζει τις εξελίξεις στο μέτωπο των τηλεοπτικών, εξέδωσε η Δημοκρατική Συμπαράταξη, επισημαίνοντας πως με τις ενέργειές της πέτυχε «να μην περάσει το μαύρο» στα κανάλια.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης:

1) Η Δημοκρατική Συμπαράταξη ζήτησε από την πρώτη στιγμή την κατάργηση των αντισυνταγματικών διατάξεων του νόμου Παππά και την πλήρη απόδοση στο Ε.Σ.Ρ. των αρμοδιοτήτων του.

2) Η πίεση και η επιμονή μας έφεραν αποτελέσματα. Το μαύρο δεν πέρασε. Οι ρυθμίσεις που απαιτήσαμε και η Κυβέρνηση αναγκάστηκε να φέρει, επαναφέρουν στο ΕΣΡ τον αποφασιστικό του ρόλο και καταργούν στην πράξη τις αντισυνταγματικές διατάξεις.

Ακόμη και σήμερα αναγκάστηκαν να δεχτούν την πρότασή μας, ώστε η «σύμφωνη γνώμη» του Ε.Σ.Ρ. να επεκταθεί σε όλα τα θέματα της αδειοδότησης.

Είναι σαφές ότι η Δημοκρατική Συμπαράταξη πέτυχε να ακυρωθούν τα σχέδια Τσίπρα – Παππά και να κατοχυρωθεί η Δημοκρατία και η πολυφωνία στην ενημέρωση.

Με την δημοσίευση της Απόφασης της Ολομέλειας του ΣτΕ θα κριθεί και ποιες άλλες διατάξεις πρέπει να καταργηθούν ή να τροποποιηθούν.

3) Από τη στιγμή που απαιτείται σε όλα η σύμφωνη γνώμη του Ε.Σ.Ρ, γίνεται πια σαφές ότι χρειάζεται να εξαντληθούν όλα τα περιθώρια πραγματικά συνθετικής λύσης σ αυτό με πρόσωπα υψηλού κύρους. Άρα επιβάλλεται και προκειμένου να βρεθεί διέξοδος η διαμόρφωση νέας συνθετικής πρότασης για την συγκρότηση του ΕΣΡ.

4) ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ δεν μπορούν πια να συντηρούν τις ακρότητες και τα μικροκομματικά παιχνίδια. Ο ελληνικός λαός απαιτεί να ασχοληθούν όλοι με τα μείζονα και πραγματικά προβλήματα της κοινωνίας και της χώρας.

5) H Δημοκρατική Συμπαράταξη όταν μιλά για «ρύθμιση» του τηλεοπτικού τοπίου, το εννοεί απόλυτα.

Δεν αναζητά ούτε εφευρίσκει προσκόμματα προκειμένου να παραπέμψει το θέμα στις καλένδες.

Η ρύθμιση πρέπει να γίνει με κανόνες από το ΕΣΡ χωρίς καμιά δικαιολογία για την συνέχιση της αυθαιρεσίας Παππά και την προσπάθεια ελέγχου της ενημέρωσης από την Κυβέρνηση Σύριζα / ΑΝΕΛ.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση