Ο ΤΥΠΟΣ ΣΗΜΕΡΑ

 • ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

  Τρίτη, 8 Νοεμβρίου 2016

  Φόβοι για κυβερνοεπίθεση στις ΗΠΑ κατά τη διάρκεια των εκλογών


  Ανησυχία επικρατεί στις ΗΠΑ καθώς πολλοί είναι οι ειδικοί που υποστηρίζουν ότι ομάδα χάκερ, πιθανόν από τη Ρωσία, έχουν βάλει στόχο την εκλογική διαδικασία.

  «Εκτός εάν το ποσοστό των εκλογικών αποτελεσμάτων είναι εξαιρετικά κοντά, είναι απίθανο μια κυβερνοεπίθεση να έχει ως συνέπεια την ανακοίνωση του ονόματος του λάθος υποψηφίου», δήλωσαν στο βρετανικό ειδησεογραφικό δίκτυο BBC ο Ματ Μπέρναντ και ο  Άλεξ Χάλντερμαν, ειδικοί σε θέματα ασφαλείας του Πανεπιστημίου του Μίσιγκαν.

  Ωστόσο, και οι δύο υποστηρίζουν ότι πρέπει να ληφθεί πολύ σοβαρά ο κίνδυνος για μια πιθανή επίθεση από χάκερ.

  Το υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας των ΗΠΑ πραγματοποιεί δοκιμές στα συστήματα που χρησιμοποιούνται για την ψηφοφορία προκειμένου να διαπιστωθεί εάν υπάρχουν τρωτά σημεία. Αξιωματούχοι υποστηρίζουν ότι το σύστημα είναι αξιόπιστο, ωστόσο παραδέχονται ότι υπάρχουν αδυναμίες και για το λόγο αυτό ειδικοί σε θέματα κυβερνο-ασφάλειας θα είναι έτοιμοι να επέμβουν σε περίπτωση που παρατηρηθεί οποιαδήποτε ανωμαλία στην εκλογική διαδικασία.

  Όπως αναφέρει στο δημοσίευμά του το BBC, το έργο των χάκερ, εφόσον θέλουν να πλήξουν τις εκλογές, δεν θα είναι και τόσο εύκολο αφού η ψηφοφορία γίνεται μέσω ηλεκτρονικών θαλάμων, η συντριπτική πλειοψηφία των οποίων δεν είναι συνδεδεμένοι στο διαδίκτυο.

  Επιπλέον, διαφορετικές πολιτείες των ΗΠΑ χρησιμοποιούν διαφορετικά συστήματα -κάτι που ίσως προκαλεί πονοκέφαλο αλλά κάνει τη δουλειά των χάκερ πολύ πιο δύσκολη αφού σε ένα κατακερματισμένο σύστημα είναι δυσκολότερο να πραγματοποιηθεί μαζική επίθεση.

  Ωστόσο, ένας επίδοξος χάκερ δεν θα χρειαζόταν να στοχοποιήσει το σύνολο της χώρας, ούτε καν μιας ολόκληρης πολιτείας. Αντ' αυτού θα μπορούσε να βρει τρόπους προκειμένου να πλήξει μικρές ομάδες συστημάτων, οι οποίες όμως θα είναι σημαντικές για την εκλογική διαδικασία και το αποτέλεσμα.

  «Οι εκλογές του 2016 δεν είναι όσο ασφαλείς θα μπορούσαν να είναι», δήλωσε ο Μπέρναντ.

  «Παρά το γεγονός ότι πιστεύουμε πως είναι απίθανο χάκερ να καταφέρουν να αλλάξουν το εκλογικό αποτέλεσμα, εντούτοις αποτελεί διαφορετική πιθανότητα να πραγματοποιηθούν επιθέσεις που θα προσπαθήσουν να διαταράξουν την εκλογική διαδικασία», πρόσθεσε.

  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

  0 σχολια:

  Item Reviewed: Φόβοι για κυβερνοεπίθεση στις ΗΠΑ κατά τη διάρκεια των εκλογών Rating: 5 Reviewed By: Press- gr