GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Γεροβασίλη: Στόχος μας μια αποτελεσματική και αξιοκρατική δημόσια διοίκηση

Οι επόμενοι μήνες είναι μήνες εφαρμογής των μεταρρυθμίσεων για τη δημόσια διοίκηση, δηλώνει σε συνέντευξή της στο "Έθνος της Κυρ...


Οι επόμενοι μήνες είναι μήνες εφαρμογής των μεταρρυθμίσεων για τη δημόσια διοίκηση, δηλώνει σε συνέντευξή της στο "Έθνος της Κυριακής", η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Όλγα Γεροβασίλη, τονίζοντας ότι στόχος της κυβέρνησης είναι μια λειτουργική, αποτελεσματική και αξιοκρατική δημόσια διοίκηση, προκειμένου να συμβάλει στην ανασυγκρότηση της χώρας και στην ανασύνταξη της κοινωνίας.

Παράλληλα, αφού ξεκαθαρίζει ότι δεν τίθεται ούτε τέθηκε ποτέ θέμα απολύσεων, εξηγεί ότι «η αναλογία προσλήψεων -αποχωρήσεων έχει μεταβληθεί από το αρχικό 1 προς 5 στο 1 προς 4 για το 2017 και 1 προς 3 για το 2018».

Αναφορικά με το νέο θεσμικό πλαίσιο της κινητικότητας τονίζει ότι «είναι ένα σημαντικό "εργαλείο" για την ανακατανομή του προσωπικού των πολιτικών διοικητικών υπαλλήλων βάσει των πραγματικών αναγκών κάθε φορέα», προσθέτοντας ότι «με το νέο σύστημα η μετάταξη γίνεται και πάλι η κύρια μορφή κινητικότητας και είναι εθελούσια».

Παράλληλα, σημειώνει ότι «η απόσπαση συνιστά πλέον μια κατ΄εξαίρεση μορφή κινητικότητας, πρέπει να συνδέεται με την ύπαρξη αποδεδειγμένα σοβαρών υπηρεσιακών αναγκών και να έχει περιορισμένη διάρκεια».

Για το ζήτημα της διευθέτησης του χρέους, η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης δηλώνει ότι «έχουμε τηρήσει τις υποχρεώσεις μας με βάση τη συμφωνία του Μαϊου, το ίδιο καλούνται να κάνουν όλες οι πλευρές» και υπογραμμίζει ότι «έτσι η χώρα θα εκπέμψει σήμα ότι η οικονομία σταθεροποιείται και ανακάμπτει».

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση