Ο ΤΥΠΟΣ ΣΗΜΕΡΑ

 • ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

  Σάββατο, 26 Νοεμβρίου 2016

  Κυρίτσης: Σε κάθε σπίτι μπορεί να γίνει αυτό που έγινε στη Μόρια...


  «Ένα τέτοιο δυστύχημα μπορεί να γίνει σε οποιοδήποτε σπίτι, πολλώ δε μάλλον όταν μιλάμε για συνθήκες έκτακτης ανάγκης», δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό Flash 96 ο υπεύθυνος Συντονιστικού για το Προσφυγικό, Γιώργος Κυρίτσης, σχετικά με τη φονική έκρηξη φιάλης υγραερίου και τη φωτιά στο hotspot της Μόριας στη Λέσβο, που στοίχισε τη ζωή σε μία γιαγιά με το 6χρονο εγγόνι της.

  Ζήτησε παράλληλα να μην μπαίνουν στον ίδιο παρανομαστή τέτοια τραγικά συμβάντα, με την αναστάτωση στη Χίο, την οποία -όπως είπε- προκάλεσαν ακροδεξιοί.

  «Οι προσφυγικές ροές δεν ελέγχονται από την Ελλάδα – όπως επίσης δεν είναι στον έλεγχό μας και η ροή εξόδου. Απαιτείται λεπτή διαχείριση του προβλήματος», πρόσθεσε.

  Επέρριψε ακόμα ευθύνες στους Ευρωπαίους για την κατάσταση στα νησιά και τους αργούς ρυθμούς, επισημαίνοντας ότι δεν έχουν στείλει τη βοήθεια που υποσχέθηκαν, και για να «σηκώνουν» το δάκτυλο θα πρέπει να είναι εντάξει στις υποχρεώσεις τους.

  «Η πίεσή μας προς την Ευρώπη είναι συνεχής, αλλά δυστυχώς οι ευρωτουρκικές σχέσεις βρίσκονται σε όξυνση. Κάθε φορά που οι Ευρωπαίοι σκληραίνουν τη στάση τους, αντιστοίχως υπάρχει η απειλή από την Άγκυρα για το προσφυγικό», είπε χαρακτηριστικά.

  Ο κ. Κυρίτσης εκτίμησε πάντως ότι ανεξάρτητα από τα σύννεφα στις σχέσεις Βρυξελλών και Άγκυρας, δεν συμφέρει καμία από τις δυο πλευρές να χαλάσει η συμφωνία για το προσφυγικό.

   

  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

  0 σχολια:

  Item Reviewed: Κυρίτσης: Σε κάθε σπίτι μπορεί να γίνει αυτό που έγινε στη Μόρια... Rating: 5 Reviewed By: Press- gr