GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Επεισόδια στις πορείες του Πολυτεχνείου σε Θεσσαλονίκη και Γιάννενα

Με τις καθιερωμένες πορείες προς το αμερικανικό Προξενείο κορυφώθηκαν απόψε στη Θεσσαλονίκη οι επετειακές εκδηλώσεις για την 43η επέτ...


Με τις καθιερωμένες πορείες προς το αμερικανικό Προξενείο κορυφώθηκαν απόψε στη Θεσσαλονίκη οι επετειακές εκδηλώσεις για την 43η επέτειο από την εξέγερση του Πολυτεχνείου. 

Δύο ήταν οι κεντρικές πορείες που πραγματοποιήθηκαν στο κέντρο της πόλης και ολοκληρώθηκαν, λίγο μετά τις 8 το βράδυ με αφετηρία τους την Πολυτεχνική Σχολή του ΑΠΘ.  

Την πρώτη πορεία διοργάνωσαν μέλη του ΚΚΕ, του ΠΑΜΕ, της ΚΝΕ και του ΜΑΣ. 

Με δικά τους μπλοκ και ξεχωριστά από την παραπάνω πορεία, τίμησαν την επέτειο του Πολυτεχνείου οι νεολαίοι του ΣΥΡΙΖΑ και το Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης. Στη δεύτερη πορεία συμμετείχαν φοιτητικοί σύλλογοι, μέλη συλλογικοτήτων και κομμάτων της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς, όπως επίσης άτομα που πρόσκεινται στο λεγόμενο αντιεξουσιαστικό χώρο

Ένταση σημειώθηκε μετά την ολοκλήρωση της δεύτερης πορείας, όταν κουκουλοφόροι που βρίσκονταν στην Εγνατία, στο ύψος της Καμάρας, πέταξαν βόμβες μολότοφ, αναποδογύρισαν κάδους απορριμμάτων, έσπασαν κολωνάκια και έβαλαν φωτιά σε εκδοτήριο του ΟΑΣΘ. Οι ίδιοι κουκουλοφόροι κινήθηκαν στη συνέχεια προς τα πανεπιστήμια. 

Ιωάννινα: Τραυματίστηκε ο αστυνομικός Διευθυντής  

Mε τραύμα στο μέτωπο νοσηλεύεται ο αστυνομικός Διευθυντής Ιωαννίνων στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο ο οποίος δέχθηκε επίθεση από κουκουλοφόρους, έξω από την Περιφέρεια Ηπείρου, στις 8 το βράδυ.

Ο άγνωστοι κουκουλοφόροι που δημιούργησαν τα επεισόδια στο τέλος της πορείας για το Πολυτεχνείο πέταξαν εναντίον του αστυνομικού διευθυντή ένα καδρόνι και τον τραυμάτισαν στο μέτωπο. Δέκα λεπτά αργότερα μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται.

Αυτή την ώρα η κατάσταση φαίνεται να έχει εκτονωθεί ενώ η αστυνομία κάνει προσαγωγές.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση