GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Φεστιβαλ Κινηματογράφου Θεσ/νίκης: Τα βραβεία του τμήματος "Αγορά"

Η «Αγορά», το αναπτυξιακό κομμάτι του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, απένειμε τα βραβεία της στο πλαίσιο του 57ου Φεστιβάλ Κινη...


Η «Αγορά», το αναπτυξιακό κομμάτι του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, απένειμε τα βραβεία της στο πλαίσιο του 57ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.

Φέτος, εκτός από τις αναπτυξιακές δράσεις της «Αγοράς» (Agora Film Market, Agora Works in Progress, Φόρουμ Συμπαραγωγής Crossroads) προστέθηκαν και εκπαιδευτικές: το Training Day και το Locarno Industry Academy International.

Τα βραβεία της «Αγοράς» είναι τα ακόλουθα:

1. Τα βραβεία του 12ου Φόρουμ Συμπαραγωγής Crossroads: Η κριτική επιτροπή του 12ου Φόρουμ Συμπαραγωγών Crossroads βραβεύει ένα από τα 14 κινηματογραφικά σχέδια με το βραβείο συμπαραγωγής (εικόνα και ήχο) από την ελληνική εταιρία POST-PRODUCTION 2|35, απένειμε το βραβείο στο κινηματογραφικό σχέδιο: «Noah Tree», με το σκεπτικό πως «πρόκειται για το πιο ελπιδοφόρο κινηματογραφικό σχέδιο του Crossroads Co-production Forum και διερευνά την τρέχουσα κοινωνικοπολιτική και θρησκευτική μετάβαση της Τουρκίας, μέσα από μια σκληρή μα τρυφερή και ποιητική σχέση πατέρα, γιου». Ο παραγωγός του βραβευμένου σχεδίου κερδίζει επίσης διαπίστευση για το Producer’s Network, του Φεστιβάλ των Καννών 2017.

2. Το Εθνικό Κέντρο Κινηματογράφου και κινούμενης εικόνας (CNC)- Γαλλικός δημόσιος οργανισμός που στοχεύει στην υποστήριξη και την προώθηση της οικονομίας του κινηματογράφου στη Γαλλία και στο εξωτερικό, προσφέρει, για έκτη χρονιά, βραβείο των 10.000 ευρώ για ανάπτυξη σεναρίου, στο πλαίσιο του Φόρουμ Συμπαραγωγών Crossroads. Η κριτική επιτροπή απένειμε το βραβείο στο κινηματογραφικό σχέδιο: «Πίσω από τις θημωνιές», σκηνοθεσία: Ασημίνα Προέδρου, παραγωγή: Ιωάννα Μπολομύτη – Argonauts Productions, Anna Jancso – Librecine, Ελλάδα– Ουγγαρία, με το σκεπτικό πως: «Η ανερχόμενη νεαρή σκηνοθέτιδα προσπαθεί να καταλάβει πώς η σημερινές κοινωνίες οδηγούν καλούς ανθρώπους στην διαφθορά, σκιαγραφώντας το πορτρέτο ενός ψαρά που παλεύει για την επιβίωσή του, σ’ ένα περίπλοκο πλαίσιο μετανάστευσης και συνόρων».

3. Το βραβείο MUSOU προσφέρει στους δημιουργούς της ταινίας τη δυνατότητα σύνθεσης και παραγωγής πρωτότυπης μουσικής, ανεύρεση και διασφάλιση πνευματικών και δισκογραφικών δικαιωμάτων εμπορικής μουσικής, καθώς και υπηρεσίες δημιουργίας και επεξεργασίας ήχου. Η κριτική επιτροπή απονέμει το βραβείο στο κινηματογραφικό σχέδιο: «Φαντασία», σκηνοθεσία: Αλέξης Καρδαράς, παραγωγή: Ελένη Κοσσυφίδου– Pan Entertainment, Ελλάδα με το σκεπτικό πως «στην ταινία η μουσική και ο ήχος είναι κομμάτι του DNA και της καρδιάς του φιλμ». Επίσης, η επιτροπή του 12ου Φόρουμ Συμπαραγωγών Crossroads απένειμε Ειδική Μνεία σε δύο νεαρές σκηνοθέτιδες που διερευνούν τη νεότητα σε δύο πολύ διαφορετικά μέρη του κόσμου, τη Γαλλία και την Τουρκία: («Figuras», σκηνοθεσία: Azra Deniz Okyay, παραγωγή: Azra Deniz Okyay, Selin Karli, Figuras Production, Τουρκία, «για την αντίδραση στην πολιτική και κοινωνική καταπίεση που συμβαίνει αυτήν τη στιγμή στην Τουρκία», και «Α Kingdom» (working title), σκηνοθεσία: Emilie Aussel, παραγωγή: Thomas Ordonneau, Shellac Sud, Γαλλία, «για την ευαίσθητη προσέγγιση στο θέμα της απώλειας και της θλίψης κατά την πορεία προς την ενηλικίωση».

4. Το Ευρωπαϊκό Εργαστήριο MFI SCRIPT 2 FILM WORKSHOPS που διοργανώνεται από το Μεσογειακό Ινστιτούτο Κινηματογράφου (ΜΙΚ) βραβεύει με υποτροφία το κινηματογραφικό σχέδιο «Figuras», σκηνοθεσία: Azra Deniz Okyay, παραγωγή: Azra Deniz Okyay, Selin Karli, Figuras Production, Τουρκία.

5. Για πέμπτη χρονιά η γαλλική συμβουλευτική εταιρία Initiative Film προσφέρει τις υπηρεσίες για την ανάπτυξη σε ένα ελληνικό κινηματογραφικό σχέδιο. Επιλέχθηκε το «Π'ισω από τις θημωνιές», σκηνοθεσία: Ασημίνα Προέδρου, παραγωγή: Ιωάννα Μπολομύτη – Argonauts Productions, Anna Jancso – Librecine, Ελλάδα – Ουγγαρία.

6. Για έβδομη χρονιά η εταιρία GRAAL βραβεύει μια από τις ταινίες του τμήματος Agora Works in Progress με το βραβείο συμπαραγωγής που αντιστοιχεί σε υπηρεσίες post-production. Η κριτική επιτροπή των Agora Works in Progress, βράβευσε την ταινία: «Charlton Heston», σκηνοθεσία: Andrei Cretulescu, παραγωγή: Velvet Moraru – Icon Production, Rani Legrand, Rani Massalah – Les Films du Tambour, Andrei Cretulescu, Kinosseur, Ρουμανία, Γαλλία, ενώ το νέο βραβείο Eurimages Lab Award στο τμήμα Agora Works in Progress αξίας έως και 50.000 ευρώ, απονεμήθηκε για πρώτη φορά φέτος στο 57ο ΦΚΘ, σε μια ταινία πρωτοποριακού χαρακτήρα, την ταινία: «Thorn», σκηνοθεσία: Γαβριήλ Τζάφκας, παραγωγή: Παναγιώτης Κακαβιάς – Kakavias Film, Κατερίνα Μπεληγιάννη, Kabel, Michael Bille Frandsen, Theis Nørgaard, Nitrat Film, Ελλάδα, Δανία.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση