GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΠΡΟΣΟΧΗ! ΑΥΤΕΣ ΕΙΝΑΙ οι δυο (συν μία) περιοχές που θα φέρουν ΜΕΓΑΛΟ σεισμό...

Ο σεισμολόγος Άκης Τσελέντης μίλησε πριν δύο μέρες για δύο περιοχές οι οποίες είναι στα ''κόκκινο'' για να δώσουν σεισμό...

Ο σεισμολόγος Άκης Τσελέντης μίλησε πριν δύο μέρες για δύο περιοχές οι οποίες είναι στα ''κόκκινο'' για να δώσουν σεισμό στο προσεχές (άγνωστο πότε) διάστημα.
Εγώ σχολιάζοντας σας είπα ότι και των δύο ''περιοχών'' το όνομα ξεκινάει από 'Α'.
Σήμερα ο σεισμολόγος Χουλιάρας προσδιόρισε ακριβώς τις περιοχές λέγοντας ότι πρόκειται για τον Πατραϊκό και τον Κορινθιακό κόλπο. Αυτό που εγώ έλεγα ''Αλκυονίδες''=Κορινθιακός και ''Αχαία''=Πατραικός, τα δύο 'Α'..!
Ελπίζω η χώρα να σταθεί... τυχερή, γιατί πραγματικά πιστεύω ότι πολιτεία και πολίτες, ΔΕΝ θα πάρουν τα μέτρα που πρέπει..!
-------------------------------
Ο Διευθυντής ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου της Αθήνας Γεράσιμος Χουλιάρας μιλώντας στον ΣΚΑΪ  ανέφερε  ότι είναι γνωστές οι περιοχές της χώρας τις οποίες μελετούν οι επιστήμονες. Είπε μάλιστα ότι θα εγώ θα σας πώ τρεις περιοχές, όχι δύο «το ελληνικό τόξο από Κεφαλονιά ως Ρόδο, ο Πατραϊκός, ο Κορινθιακός», συμπληρώνοντας ότι είναι περιοχές που γνωρίζουμε ακόμη και από την περίοδο που πηγαίναμε στο σχολείο και διευκρινίζοντας πώς αυτό δεν σημαίνει όμως ότι αυτές οι περιοχές γνωρίζουμε ότι θα πληγούν άμεσα από σεισμό. 
Σε ερώτηση για το αν μπορούν οι επιστήμονες να κάνουν πρόβλεψη ο κ. Χουλιάρας είπω πως «χωρίς να ξέρουμε τον χρόνο, έχουμε κάνει τεράστια βήματα στην πρόβλεψη, όμως η πρόβλεψη απαιτεί και τον χρόνο οπότε ο χρόνος είναι το πιο κρίσιμο στοιχείο χωρίς αυτή την παράμετρο δεν μιλάμε για πρόβλεψη αλλά για εκτίμηση».
Kλείνοντας ο κ. Χουλιάρας τόνισε ότι το σημαντικό είναι τα κτίρια και η θωράκισή τους, λέγοντας ότι στην Ιταλία τα κτίρια «έλιωσαν», ενώ στην Ελλάδα ακόμη και σε παλιά κτίρια σε μεγάλους σεισμούς δεν έχουμε δει ποτέ τέτοιες εικόνες. 

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση