GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Μουζάλας: Φταίνε και οι νησιώτες για την τραγωδία στη Μόρια!

Τη λύπη του για το τραγικό περιστατικό με τους δύο νεκρούς πρόσφυγες στη Μόρια, εξέφρασε ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης ...


Τη λύπη του για το τραγικό περιστατικό με τους δύο νεκρούς πρόσφυγες στη Μόρια, εξέφρασε ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας υπογραμμίζοντας ότι «ήταν ένα τυχαίο γεγονός που θα μπορούσε να συμβεί οπουδήποτε»,
Απαντώντας στη Βουλή σε επίκαιρες ερωτήσεις του βουλευτή Σάμου του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Σεβαστάκη και του βουλευτή του ΚΚΕ, Χρήστου Κατσώτη, σχετικά με το προσφυγικό και μεταναστευτικό πρόβλημα, ο κος Μουζάλας κάλεσε, τόσο τους νησιώτες, όσο και τα κόμματα να μην αντιδρούν, αλλά να βοηθήσουν στη δημιουργία νέων hot spots γιατί είναι η μόνη λύση σε αυτήν τη φάση, προκειμένου να γίνει αποσυμφόρηση.
«Αν δεν δημιουργηθούν καινούργια camp οι συνθήκες θα είναι τραγικές. Έχουμε σχέδιο, αλλά κολλά στο ότι υπάρχει μία λαϊκίστικη θέση της κοινωνίας που λέει να φύγουν από τα νησιά», σημείωσε.
Ο υπουργός αναγνώρισε ότι υπάρχει «μία κοινωνική δυσφορία», που όπως είπε, «εξαπλώνεται και στον μέσο πολίτη, όπου υπάρχουν ακραίες ομάδες και ακροδεξιά στοιχεία που αποδίδονται σε προβοκατόρικες ενέργειες», κατονομάζοντας τη Χρυσή Αυγή.
Ο κ. Μουζάλας εξέφρασε τη λύπη του για το τραγικό περιστατικό με τους πρόσφυγες στη Μόρια. «Το γεγονός αυτό επιβαρύνει την κατάσταση, μας κάνει πιο λυπημένους, αλλά και στο ότι πρέπει να αισθανθούμε όλοι τις ευθύνες μας απέναντι στους νησιώτες ώστε να βελτιωθούν οι συνθήκες για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες», είπε χαρακτηριστικά.
«Εκβιάζετε τους νησιώτες, όπως κάνει ο Ερντογάν στην Ευρώπη. Λέτε μη φωνάζετε γιατί τα πράγματα θα γίνουν χειρότερα», αντέτεινε από την πλευρά του ο κ. Κατσώτης, καταλογίζοντας στην κυβέρνηση όλες τις ευθύνες για την εκρηκτική κατάσταση, όπως σημείωσε, που έχει δημιουργηθεί, καλώντας την να πάρει άμεσα μέτρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση