GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Αυτός είναι ο νέος υπουργός Παιδείας - Βιογραφικό

O Κώστας Γαβρόγλου είναι ο νέος υπουργός Παιδείας. Γεννήθηκε στην Κωνσταντινούπολη. Σπούδασε Θεωρητική Φυσική στο Πανεπιστήμιο του Lan...


O Κώστας Γαβρόγλου είναι ο νέος υπουργός Παιδείας.
Γεννήθηκε στην Κωνσταντινούπολη. Σπούδασε Θεωρητική Φυσική στο Πανεπιστήμιο του Lancaster και συνέχισε τις σπουδές του στο Πανεπιστήμιο τoυ Cambridge.
Είναι διδάκτωρ του Τμήματος Φυσικής του Imperial College του Πανεπιστημίου του Λονδίνου. Έχει διδάξει, μεταξύ άλλων, στο Imperial College, στο Χάρβαρντ και στο Κέιμπριτζ.
Από το 1994 είναι καθηγητής Ιστορίας των Επιστημών στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.
Υπήρξε συντονιστής πλήθους ερευνητικών προγραμμάτων χρηματοδοτούμενων από την Ευρωπαϊκή Ένωση, από το European European Science Foundation, το ελληνικό κράτος καθώς και από ιδιωτικούς φορείς.
Είναι μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής του Κοινωφελούς Ιδρύματος Ιωάννη Λάτση, καθώς και πρόεδρος της Εκτελεστικής Επιτροπής του Κέντρου Έρευνας για τις Ανθρωπιστικές Επιστήμες, με έδρα την Αθήνα.
Διετέλεσε Γραμματέας του Κεντρικού Συμβουλίου Βοηθών Επιμελητών (1980-1981), ενώ ήταν μέλος διαφόρων επιτροπών για θέματα εκπαίδευσης του ΚΚΕ Εσωτερικού, του Συνασπισμού και του ΣΥΡΙΖΑ, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής και του Εκτελεστικού Γραφείου του ΚΚΕ Εσωτερικού (1982-1986).
Στις εκλογές του Σεπτεμβρίου 2015 εξελέγη βουλευτής Επικρατείας με το ΣΥ.ΡΙΖ.Α. και μέχρι πρότινος ήταν πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων.
Μιλάει: Αγγλικά, Γαλλικά και Τουρκικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση