Ο ΤΥΠΟΣ ΣΗΜΕΡΑ

 • ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

  Τρίτη, 15 Νοεμβρίου 2016

  Έφτασε το τέλος του Ματέο Ρέντσι;


  Ο πρωθυπουργός της Ιταλίας δήλωσε πως αν το αποτέλεσμα στο δημοψήφισμα για την αναθεώρηση του συντάγματος βγει ΟΧΙ, τότε ο ίδιος θα παραιτηθεί. Και αν το τηρήσει, οι δημοσκοπήσεις μάλλον δείχνουν την... αρχή του τέλους, του πολιτικού βεβαίως, για το Ματέο Ρέντσι.

  Σύμφωνα με δημοσκόπηση που πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό του τηλεοπτικού καναλιού La 7, το 39,2% των ερωτηθέντων απάντησε ότι θα ψηφίσει «όχι» στο δημοψήφισμα που θα γίνει στις 4 Δεκεμβρίου, το 34,9% «ναι», ενώ το 25,9% δηλώνει ότι είναι ακόμη αναποφάσιστο.

  Ο Ιταλός πρωθυπουργός, αναφερόμενος στις τελευταίες δημοσκοπήσεις και τα ενδεχόμενα σενάρια μετά την ψηφοφορία, τις τελευταίες ημέρες τόνισε επανειλημμένα ότι «δεν είναι ένας από τους πολιτικούς που συνηθίζουν να παραμένουν στην εξουσία, απλώς και μόνον για να επιπλέουν».

  Σύμφωνα με τα στοιχεία του ιταλικού εθνικού ινστιτούτου στατιστικής Istat, κατά το τρίτο τρίμηνο του έτους, το ιταλικό ΑΕΠ παρουσίασε αύξηση. Πιο αναλυτικά, από τον Ιούλιο μέχρι το Σεπτέμβριο, το ακαθάριστο εγχώριο προϊόν της Ιταλίας αυξήθηκε κατά 0,3% σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο, και κατά 0,9% σε σύγκριση με την ίδια περίοδο του 2015.

  Σύμφωνα με το Istat, αν κατά το τέταρτο τρίμηνο του έτους δεν υπάρξουν σημαντικές αλλαγές συνολικά το ιταλικό ΑΕΠ μπορεί να σημειώσει φέτος άνοδο 0,8%, όπως έχει προβλέψει και η κυβέρνηση της Ρώμης.

  «Με τις μεταρρυθμίσεις αυξάνεται το ΑΕΠ, χωρίς τις μεταρρυθμίσεις αυξάνεται το σπρεντ», σχολίασε, μέσω διαδικτύου, ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι.  

  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

  0 σχολια:

  Item Reviewed: Έφτασε το τέλος του Ματέο Ρέντσι; Rating: 5 Reviewed By: Press- gr