GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Πώς θα κλείσετε τα βιβλία στην εφορία έστω και εκπρόθεσμα

Την υπό όρους δυνατότητα διακοπής εργασιών φορολογουμένων με βάση τον πραγματικό χρόνο παύσης των εργασιών τους, προβλέπει απόφαση του ...


Την υπό όρους δυνατότητα διακοπής εργασιών φορολογουμένων με βάση τον πραγματικό χρόνο παύσης των εργασιών τους, προβλέπει απόφαση του Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων, Γιώργου Πιτσιλή.

Οι φορολογούμενοι θα μπορούν να υποβάλουν στην εφορία τους δήλωση διακοπής εργασιών εντός 30 ημερών από τον πραγματικό χρόνο παύσης των εργασιών τους, ενώ για εκπρόθεσμη υποβολή δήλωσης θα επιβάλλεται πρόστιμο 100 ευρώ.


Η ανακοίνωση της ΓΓΔΕ
Ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων, κ. Γιώργος Πιτσιλής, επιλύοντας ένα σημαντικό χρονίζον πρόβλημα των φορολογουμένων, εξέδωσε απόφαση με την οποία καθορίστηκαν οι όροι, οι προϋποθέσεις καθώς και η διαδικασία και τα δικαιολογητικά για τη διακοπή εργασιών φορολογουμένων με ημερομηνία διακοπής εργασιών την ημερομηνία του πραγματικού χρόνου παύσης των εργασιών τους.
Ειδικότερα, πρόκειται για δυνατότητα που παρέχεται σε φορολογούμενους ανεξαρτήτως αντικειμένου εργασιών της επιχείρησης τους, οι οποίοι έχουν την πρόθεση να προβούν στη διακοπή της επιχειρηματικής τους δραστηριότητας με βάση τον πραγματικό χρόνο παύσης των εργασιών τους υπό τις εξής προϋποθέσεις:

Α) δεν διαθέτουν αποθέματα, πάγια ή εμπορεύσιμα,

Β) δεν έχουν χρηματικές απαιτήσεις και υποχρεώσεις, όταν πρόκειται για εταιρίες ή λοιπά νομικά πρόσωπα για τα οποία προβλέπεται εκ του νόμου στάδιο εκκαθάρισης

Γ) ειδικά για τα υπόχρεα εγγραφής στο ΓΕΜΗ νομικά πρόσωπα, η ημερομηνία του πραγματικού χρόνου παύσης εργασιών ανάγεται σε ημερομηνία πριν την 15η Φεβρουαρίου 2013.

Οι εν λόγω φορολογούμενοι δύνανται να υποβάλουν στην Δ.Ο.Υ. της έδρας της επιχειρηματικής τους δραστηριότητας δήλωση διακοπής εργασιών εντός 30 ημερών από την ημερομηνία του πραγματικού χρόνου παύσης των εργασιών τους. Σε περίπτωση εκπρόθεσμης υποβολής της δήλωσης θα επιβάλλεται πρόστιμο 100 ευρώ και η διαδικασία διακοπής εργασιών θα προχωρά σύμφωνα με τα οριζόμενα στην απόφαση.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση