Ο ΤΥΠΟΣ ΣΗΜΕΡΑ

 • ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

  Τρίτη, 22 Νοεμβρίου 2016

  Τραμπ: Τα πρώτα πράγματα που θα κάνω μόλις ορκιστώ πρόεδρος των ΗΠΑ


  Μέσα από ένα βίντεο-διάγγελμα που ανέβασε στον λογαριασμό του στο Facebook, o Ντόναλντ Τραμπ έκανε τα ξημερώματα τις Τρίτης τις προγραμματικές του δηλώσεις, ανακοινώνοντας ποια θα είναι τα πρώτα πράγματα που θα κάνει μόλις ορκιστεί πρόεδρος των ΗΠΑ.
  Ο νικητής των προεδρικών εκλογών της 8ης Νοεμβρίου τόνισε ότι  θα υλοποιήσει όλες τις υποσχέσεις που έκανε προεκλογικά, με κεντρικό του σύνθημα την φράση «πρώτα η Αμερική», για την μετανάστευση, την ασφάλεια και τη Συμφωνία Ελευθέρου Εμπορίου του Ειρηνικού (TPP), βασική προτεραιότητα της ατζέντας του Μπαράκ Ομπάμα για να ενισχύσει τους δεσμούς μεταξύ των ΗΠΑ και της Ασίας.
  Για τον Τραμπ η συμφωνία αυτή θεωρείται "εν δυνάμει καταστροφή» και θα αποσύρει την χώρα του από αυτή. "Αντ' αυτής εμείς θα πρέπει να προχωρήσουμε σε διμερείς εμπορικές συμφωνίες που θα φέρουν θέσεις εργασίας και βιομηχανίες πίσω στην Αμερική" είπε χαρακτηριστικά.
  Σχετικά με το θέμα της μετανάστευσης, ο Τραμπ δεσμεύτηκε ότι σε όλες τις περιπτώσεις θα πρέπει το υπουργείο Εργασίας να ερευνήσει τις καταχρήσεις στις θεωρήσεις διαβατηρίων και να ερευνήσει όλες τις παραβιάσεις των προγραμμάτων χορήγησης βίζα. Παράλληλα είπε ότι θα πρέπει να εξεταστούν και οι ζημιές για τους Αμερικανούς εργαζόμενους.
  Αναφορικά με την εθνική ασφάλεια, ο νεοεκλεγείς πρόεδρος ανακοίνωσε ότι θα ζητήσει από το υπουργείο Άμυνας και από τον αρχηγό του Γενικού Επιτελείου των Ενόπλων Δυνάμεων "να αναπτύξουν ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για την προστασία των ζωτικών υποδομών της Αμερικής από κυβερνοεπιθέσεις και όλες τις άλλες μορφές επιθέσεων".
  Σχετικά με την ενέργεια και τις συμφωνίες που υπέγραψαν οι ΗΠΑ για την προστασία του περιβάλλοντος, ο Τραμπ ανακοίνωσε ότι θα ακυρώσει τους περιορισμούς στην αμερικανική παραγωγή ενέργειας "που σκοτώνουν τις θέσεις εργασίας, συμπεριλαμβανομένης της σχιστολιθικής ενέργειας αλλά και του καθαρού άνθρακα, δημιουργώντας εκατομμύρια νέες καλοπληρωμένες δουλειές".
  Η εμπορική συμφωνία TPP 
  Εκτός από τις οικονομικές δυνάμεις, τις ΗΠΑ και την Ιαπωνία, η ΤΡΡ έχει υπογραφεί από τις χώρες της μελλοντικής Ζώνης Ελεύθερων Συναλλαγών: την Αυστραλία, το Μπρουνέι, τον Καναδά, τη Χιλή, τη Μαλαισία, το Μεξικό, τη Νέα Ζηλανδία, το Περού, τη Σιγκαπούρη και το Βιετνάμ. Μαζί, οι χώρες αυτές αντιπροσωπεύουν περίπου το 40 τοις εκατό της παγκόσμιας οικονομικής παραγωγής. Την ΤΡΡ δεν έχει υπογράψει η Κίνα, η δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο - η Συμφωνία του Ειρηνικού είχε ως στόχο και ως αντίβαρο στη Λαϊκή Δημοκρατία.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

  0 σχολια:

  Item Reviewed: Τραμπ: Τα πρώτα πράγματα που θα κάνω μόλις ορκιστώ πρόεδρος των ΗΠΑ Rating: 5 Reviewed By: Press- gr