GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Αναστασιάδης: Δεν υπάρχει καμία κρίση μεταξύ Κύπρου και Ελλάδας

«Δεν είναι μόνο ο πρωθυπουργός, είναι η κυβέρνηση της Ελλάδας», δήλωσε ο Κύπριος πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης, θέλοντας να καταστήσει απ...


«Δεν είναι μόνο ο πρωθυπουργός, είναι η κυβέρνηση της Ελλάδας», δήλωσε ο Κύπριος πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης, θέλοντας να καταστήσει απολύτως σαφές τι εννοεί όταν μιλά για αγαστή συνεργασία με την κυβέρνηση της Ελλάδας.

Συνεπώς, πρόσθεσε, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, «να σταματήσουν - όχι εσείς, εσείς μεταδίδετε το τί ακούτε – κάποιοι, να καλλιεργούν σε τέτοιες κρίσιμες ώρες, ότι υπάρχει ενδεχόμενο να υπάρχει κρίση μεταξύ των σχέσεων Κύπρου και Ελλάδας».

«Είμαστε», τόνισε, «σε άριστη συνεργασία με την ελληνική κυβέρνηση, με τον πρωθυπουργό, που εκφράζει οπωσδήποτε τις πολιτικές, που διαμορφώνονται μέσα από την ομάδα την κυβερνητική, και ως εκ τούτου θεωρώ αδικαιολόγητες, αυτή ιδιαίτερα την κρίσιμη ώρα, τις εικασίες που εκφράζονται από τον οποιονδήποτε».

Υπενθυμίζεται ότι κατά τη χθεσινή διακαναλική συνέντευξη που παραχώρησε, ο κ. Αναστασιάδης επανέλαβε αρκετές φορές το «άριστο επίπεδο συνεργασίας» του με τον Αλέξη Τσίπρα, ενώ αρνήθηκε ότι υπήρξαν προβλήματα μεταξύ Αθηνών και Λευκωσίας. Όπως επισήμανε, από την ελληνική πλευρά εκφράστηκαν «κάποιες εύλογες ανησυχίες ή αξιώσεις», οι οποίες όμως είχαν ως στόχο να υπάρξει «προοπτική» για επιτυχή ευόδωση των συνομιλιών.

Εξάλλου, ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος, Βίκτωρας Παπαδόπουλος, δήλωσε ότι «δεν υπάρχει κανένα θέμα με τον κ. Κοτζιά».

Έγκυρη πηγή που επικαλείται το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ανέφερε ότι αυτοί που κατηγορούν στην Κύπρο τον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών, είναι μία μειοψηφία. Η ίδια πηγή είπε ότι φαίνεται πως στην Αθήνα κάποιοι «βρήκαν την ευκαιρία, δια του Κυπριακού, να πλήξουν τον Έλληνα ΥΠΕΞ και για αυτό διέρρευσε το άτυπο έγγραφο, που απέστειλε σε κυβερνητικά στελέχη και πολιτικά πρόσωπα της Ελλάδος».

Σημειώνεται ότι ο ίδιος ο Νίκος Κοτζιάς, μιλώντας σε δημοσιογράφους το βράδυ της Τετάρτης, χαρακτήρισε «γελοιότητες» τα όσα κυκλοφόρησαν περί δήθεν παραίτησής του, και τα απέδωσε σε σχεδιασμένη και σκοτεινή επίθεση εναντίον του.

Όπως είπε, δεν υπήρξε ποτέ θέμα παραίτησης και σημείωσε πως σε αυτή την κρίσιμη φάση για τη χώρα δεν θα κάνει τη χάρη κανενός να παραιτηθεί.
«Εμείς δουλεύουμε σταθερά για την ενότητα της Κύπρου, για τα δικαιώματα όλων των Κυπρίων. Το Κυπριακό πρόβλημα πρέπει να λυθεί όχι για να εξυπηρετηθούν τα γεωπολιτικά και γεωστρατηγικά συμφέροντα τρίτων, αλλά για να εξυπηρετηθεί μόνο ο κυπριακός λαός, η ειρήνη και η σταθερότητα στην περιοχή», δήλωσε ο κ. Κοτζιάς.
Συνεδρίασε το Εθνικό Συμβούλιο
Σε «ενδελεχή ενημέρωση» των αρχηγών των πολιτικών κομμάτων για όσα διαδραματίστηκαν στις διαπραγματεύσεις στο Μον Πελεράν της Ελβετίας προέβη εξάλλου ο Νίκος Αναστασιάδης, όπως δήλωσε ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος, Βίκτωρας Παπαδόπουλος, ο οποίος πρόσθεσε ότι η συζήτηση θα συνεχιστεί σε νέα συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου.
Επίσης, ο κ. Παπαδόπουλος ανέφερε ότι ο κ. Αναστασιάδης ενημέρωσε τους πολιτικούς αρχηγούς για όλες τις ενέργειες, στις οποίες προβαίνει για να ξεπεραστεί το πρόβλημα που προέκυψε στο Μον Πελεράν και να συνεχιστούν οι συνομιλίες από το σημείο στο οποίο έμειναν.
Σύμφωνα με τον αναπληρωτή κυβερνητικό εκπρόσωπο, η συνεδρίαση έγινε σε «κλίμα σύμπνοιας», ενώ οι αρχηγοί των πολιτικών κομμάτων ανέπτυξαν τις δικές τους εκτιμήσεις για την παρούσα κατάσταση πραγμάτων και έκαναν εισηγήσεις για το πώς η ελληνοκυπριακή πλευρά θα πρέπει να κινηθεί το αμέσως επόμενο διάστημα.
Τέλος, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, σημείωσε ότι τη Δευτέρα 28 Νοεμβρίου, ο κ. Αναστασιάδης θα έχει συνάντηση με τον ειδικό σύμβουλο του γ.γ. του ΟΗΕ, Έσπεν Άιντε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση