Ο ΤΥΠΟΣ ΣΗΜΕΡΑ

 • ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

  Κυριακή, 20 Νοεμβρίου 2016

  Υπέρ της διακοπής των ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την Τουρκία ο Βέμπερ


  Σκληρή γραμμή απέναντι στην Τουρκία ζητά ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος της Γερμανίας (ΕΛΚ), καθώς μετά την απόπειρα πραξικοπήματος ανησυχεί για την εσωτερική κατάσταση στην Τουρκία.
  Ο Μάνφρεντ Βέμπερ τάσσεται υπέρ της διακοπής των ενταξιακών διαπραγματεύσεων με τη χώρα αυτή, σε συνέντευξη του στο δημόσιο γερμανικό ραδιόφωνο Deutschlandfunk (DLF). Συνέπειες για τη συμφωνία Ευρωπαϊκής Ένωσης - Τουρκίας για το προσφυγικό δεν φοβάται, όπως είπε στο DLF, διότι και η κυβέρνηση της Άγκυρας έχει συμφέρον να εξακολουθήσει να εφαρμόζεται.
  Επίσης ο Μάνφρεντ Βέμπερ υπογράμμισε την απαίτηση της κοινοβουλευτικής του ομάδας να εκλέξει τον επόμενο πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου μετά τη λήξη της θητείας του σοσιαλδημοκράτη Μάρτιν Σούλτς και πρόσθεσε ότι πιστεύει πως θα τηρηθούν οι σχετικές συμφωνίες.
  Ο Βέμπερ τάχθηκε επίσης υπέρ της λήψης συγκεκριμένων μέτρων για την δημιουργία της Ευρωπαϊκής Ένωσης Άμυνας. Μετά τη νίκη του Ντόναλντ Τραμπ η Ευρωπαϊκή Ένωση θα πρέπει να αναλάβει περισσότερες ίδιες ευθύνες, όπως τόνισε.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

  0 σχολια:

  Item Reviewed: Υπέρ της διακοπής των ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την Τουρκία ο Βέμπερ Rating: 5 Reviewed By: Press- gr