Ο ΤΥΠΟΣ ΣΗΜΕΡΑ

 • ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

  Πέμπτη, 17 Νοεμβρίου 2016

  Η ΜΑΤΩΜΕΝΗ ΣΗΜΑΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ ΚΑΙ Η "ΒΡΑΔΥΝΗ"

  Η ΜΑΤΩΜΕΝΗ ΣΗΜΑΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ ΚΑΙ Η ΒΡΑΔΥΝΗ
  -------------------------------------------------------
  Αυτή η ματωμένη σημαία του Πολυτεχνείου που κάθε χρόνο ηγείται της πορείας προς την αμερικανική πρεσβεία , παραδόθηκε στα χέρια του Τζώρτζη Αθανασιάδη, εκδότη της "Βραδυνής" , την επόμένη της τραγικής εκείνης νύχτας της 17 Νοέμβρη του ΄73.Φοιτητές που κατάφεραν να διαφύγουν την
  σύλληψη, πήγαν στο γραφείο του Αθανασιάδη , στη Βραδυνη της οδού Πειραιώς 9 και του την παρέδωσαν καθως εκείνη την εποχή η εφημερίδα ήταν η μόνη αντίθετη με το καθεστώς και ο εκδότης ήταν ο στενός φίλος του εξόριστου Κ Καραμανλή.
  Το γεγονός αποσιωπάται από όλα τα αφιερώματα για το Πολυτεχνείο γιατί ενδεχομένως η δημοκρατικότητα είναι προνόμιο των αριστερων. Η "Βραδυνη" τιμωρήθηκε λίγο αργότερα από τον δικτάτορα Ιωαννίδη που έκλεισε την εφημερίδα. Θυμάμαι 5-6 Εσατζήδες που εκαναν έφοδο στα γραφεία μας και αναποδογυρισαν τα συρτάρια μας πετώντας στο πάτωμα τα πράγματά μας. Ο Αθανασιάδης μας είπε ότι ,παρα το λουκέτο, εμείς έπρεπε να πηγαίνουμε κάθε μέρα στο γραφείο, πράγμα που κάναμε. Πληρωνόμασταν κανονικά ,κάθε 15 και 30 του μηνα. Χρόνια αργότερα, έμαθα τελείως συμπτωματικά, ότι τα χρήματα για την μισθοδοσία μας κατέθετε στην Ενωση Συντακτών ο εφοπλιστής Γιάννης Λάτσης. Αυτα για την αλήθεια.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

  0 σχολια:

  Item Reviewed: Η ΜΑΤΩΜΕΝΗ ΣΗΜΑΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ ΚΑΙ Η "ΒΡΑΔΥΝΗ" Rating: 5 Reviewed By: ThePress.gr