GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τέλη κυκλοφορίας: Τι προβλέπει το σχέδιο της κυβέρνησης

Στα αυτοκίνητα των οποίων οι ιδιοκτήτες έχουν καταθέσει πινακίδες κυκλοφορίας, θα επικεντρώνουν το ενδιαφέρον τους τα νέα τέλη κυκλοφ...


Στα αυτοκίνητα των οποίων οι ιδιοκτήτες έχουν καταθέσει πινακίδες κυκλοφορίας, θα επικεντρώνουν το ενδιαφέρον τους τα νέα τέλη κυκλοφορίας.

Το κυβερνητικό επιτελείο στοχεύει στην άρση της ακινησίας των οχημάτων αυτών και να αυξηθούν τα έσοδα της φορολόγησης.

Με βάση τα μέχρι στιγμής δεδομένα, που προβλέπει το σχέδιο της κυβέρνησης αναμένεται να ισχύσουν:

- Μείωση των ετήσιων τελών για τα οχήματα που έχουν κυκλοφορήσει για πρώτη φορά στους ελληνικούς δρόμους έως και την 31-12-2005 και είναι άνω των 1.928 κυβικών εκατοστών. Η μείωση θα είναι της τάξης του 10% έως 20%.

- Αύξηση των ετήσιων τελών κυκλοφορίας για τα οχήματα που έχουν κυκλοφορήσει για πρώτη φορά από την 1η Ιανουαρίου 2006 έως και τον Οκτώβριο του 2008 και είναι άνω των 1.928 κυβικών εκατοστών. Από την αύξηση των τελών σε αυτήν την κατηγορία οχημάτων αναμένεται να υπερκαλυφθεί το δημοσιονομικό κόστος για την μείωση των τελών στην κατηγορία των οχημάτων υψηλού κυβισμού και ηλικίας άνω των 10 ετών.

- Διατήρηση του υπολογισμού των τελών με βάση τους εκπεμπόμενους ρύπους για τα οχήματα που έχουν πρωτοκυκλοφορήσει από τον Νοέμβριο του 2010 και μετά, αλλά με αύξηση των τελών για τα οχήματα που εκπέμπουν αυξημένους ρύπους (π.χ. άνω των 180 γραμμαρίων διοξειδίου του άνθρακα).

Τα ειδοποιητήρια με τα νέα τέλη αναμένεται να αναρτηθούν στο taxisnet έως την ερχόμενη Κυριακή και θα πρέπει να εξοφληθούν έως το τέλος του 2016. Σε περίπτωση εκπρόθεσμης εξόφλησης επιβάλλεται πρόστιμο ίσο με το 100% των τελών του οχήματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση