GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΕΕ: Να αποκλείσουμε τα ρωσικά ΜΜΕ – Με αντίποινα απειλεί η Μόσχα

Νέα κρίση στις ήδη τεταμένες - έως παγωμένες- διπλωματικές σχέσεις της ΕΕ με την Ρωσία έχει προκαλέσει η κίνηση του Ευρωκοινοβουλίου ...


Νέα κρίση στις ήδη τεταμένες - έως παγωμένες- διπλωματικές σχέσεις της ΕΕ με την Ρωσία έχει προκαλέσει η κίνηση του Ευρωκοινοβουλίου να δηλώσει ότι τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης, συμπεριλαμβανομένου του RT και του SPUTNIK, προχωρούν σε προπαγάνδα ανάλογης επικινδυνότητας για την Ευρώπη με την προπαγάνδα που κάνουν τα μέσα του ISIS! . Το Ευρωκοινοβούλιο κάλεσε μάλιστα τα κράτη- μέλη να χρηματοδοτήσουν προγράμματα "αντι-προπαγάνδας".

Το ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου, το οποίο εγκρίθηκε με ισχή πλειοψηφία μετά από πρόταση της ευρωβουλευτού από την Πολωνία και πρώην ΥΠΕΞ της χώρας αυτής, Άννας Φοτίγκα (συγκέντρωσε μόλις 304 ψήφους υπέρ, 179 κατά και 208 αποχές), συγκρίνει το μέγεθος της απειλής από τη Ρωσία, με την απειλή από την τρομοκρατική οργάνωση Ισλαμικό κράτος.

Με το ψήφισμα, οι ευρωβουλευτές προειδοποιούν ότι το υλικό προπαγάνδας που υφίσταται η ΕΕ από τη Ρωσία και τις ισλαμικές τρομοκρατικές οργανώσεις, έχει σημαντικά αυξηθεί τελευταία.

« Με την παραπληροφόρηση επιδιώκουν να νοθεύσουν την αλήθεια, να υποκινήσουν το φόβο, να προκαλέσουν τις αμφιβολίες και να διχάσουν την Ένωση» υπογραμμίζεται στην έκθεση.

Για την αντιμετώπιση της εκστρατείας κατά της ΕΕ, οι ευρωβουλευτές προτείνουν την ενίσχυση της μικρής ομάδας (9 άτομα) των «στρατηγικών επικοινωνίας» της ΕΕ και επενδύσεις στην παιδεία και στην αύξηση της ευαισθητοποίησης του κοινού.

Σχετικά με το Ισλαμικό κράτος, οι ευρωβουλευτές ζητούν από τα κράτη-μέλη να συνεργαστούν πιο στενά μεταξύ τους, ώστε να αποφεύγονται όσο το δυνατόν, οι στρατολογήσεις νέων μέσω της προπαγάνδας.

Με το ψήφισμα προτείνεται επίσης η περαιτέρω εμβάθυνση της συνεργασίας της ΕΕ με το ΝΑΤΟ σε στρατηγικές επικοινωνίας.

Θα υπάρξουν αντίποινα

"Εάν το ψήφισμα του Κοινοβουλίου της ΕΕ εφαρμοστεί, θα ακολουθήσουν αντίποινα" απάντησε η Μόσχα. "Είναι παράλογο να συγκρίνουμε τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης με το ISIS" δήλωσε η εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΕΞ Μαρία Ζαχάροβα, η οποία έκανε λόγο για «έγκλημα κατά της ενημέρωσης».

Ο ίδιος ο Πούτιν απάντησε χρησιμοποιώντας σκληρές εκφράσεις. «Εάν λήφθηκε τέτοια απόφαση, τότε γινόμαστε μάρτυρες ενός οφθαλμοφανούς ξεπεσμού, με την πολιτική έννοια του όρου, για το πως προσεγγίζουν τη Δημοκρατία στη δυτική κοινωνία, συγκεκριμένα στο επίπεδο του Ευρωκοινοβουλίου», δήλωσε ο Πούτιν, εκφράζοντας την ελπίδα ότι «τελικά θα πρυτανεύσει η λογική και δεν θα δούμε για το θέμα αυτό περιορισμούς».

Το ρωσικό ΥΠΕΞ ανακοίνωσε οτι κανείς ανταποκριτής από την Ευρώπη που είναι διαπιστευμένος στη Ρωσία δεν έχει πρόβλημα για το πώς και με τί θα ενημερώνει την χώρα του. Προειδοποίησε όμως, ότι εάν υπάρξουν περιοριστικά μέτρα για τους ρώσους ανταποκριτές και τα ρωσικά ΜΜΕ, τότε η Μόσχα θα πράξει τα δέοντα.

Την πρόταση της ευρωβουλευτού από την Πολωνία υπερψήφισαν 304 μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, την καταψήφισαν 179 και 208 έριξαν λευκή ψήφο.

Μετά την απόφαση αυτή, ο SPUTNIK προσέφυγε στους διεθνείς οργανισμούς, τον ΟΗΕ, την ΟΥΝΕΣΚΟ, τον ΟΑΣΕ , τους Ρεπόρτερ χωρίς Σύνορα , ώστε να λάβουν μέτρα για να σταματήσει η προσπάθεια αποκλεισμού των ρωσικών ΜΜΕ στην Ευρώπη.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση