GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Οι μουσουλμάνες στις ΗΠΑ φοβούνται να βγουν με χιτζάμπ λόγω Τραμπ

Μετά τη νίκη του Ντόναλντ Τραμπ στις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ λόγω της ρητορικής πάνω στην οποία οικοδόμησε την προεκλογική εκστρα...


Μετά τη νίκη του Ντόναλντ Τραμπ στις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ λόγω της ρητορικής πάνω στην οποία οικοδόμησε την προεκλογική εκστρατεία, ανησυχίες για την ασφάλειά τους εκφράζουν πολλές γυναίκες, μαύροι, μουσουλμάνοι, λατίνοι, μέλη της κοινότητας LGBTQ, υποστηρίζεται σε δημοσίευμα του seventeen.com.

Κορίτσια μουσουλμανικών οικογενειών προειδοποιήθηκαν από τους γονείς τους να μην φορέσουν τα παραδοσιακά χιτζάμπ λόγω φόβου ότι μπορεί να δεχθούν βίαιες επιθέσεις. Κάποιοι μαθητές φοβήθηκαν να πάνε χθες στο σχολείο, αναφέρεται στο δημοσίευμα.Και στα sosial media δημοσιεύονται προειδοποιήσεις προς τις μουσουλμάνες γυναίκες, να μην φορούν χιτζάμπ, νικάμπ, ή μπούρκα δημόσια.

Νεαρές μουσουλμάνες μίλησαν στο seventeen.com εκφράζοντας ανησυχίες και μία παραδέχθηκε ότι είναι πιθανόν να αλλάξει τον τρόπο ενδυμασίας και τα ταξιδιωτικά της σχέδια.

«Ίσως αρχίσω να φοράω σκούφους, αλλά πάντα θα έχω το κεφάλι μου καλυμμένο» ανέφερε η Μπλερ Ιμάνι, 23χρονη από τη Νέα Υόρκη η μητέρας της οποίας την προειδοποίησε να μην φοράει το θρησκευτικό κάλυμμα της κεφαλή στο τωρινό κλίμα. «Εφόσον ζω στο Μπρούκλιν, έναν τόπο τεράστιας ποικιλομορφίας, νομίζω θα είμαι καλά. Αλλά επίσης θέλω να είμαι σαφής: φοβάμαι» , ανέφερε.

Η σκέψη να βγει εκτός της ανεκτικής κοινότητας της, κάνει την Μπλερ ιδιαίτερα νευρική όπως υποστήριξε: «Αποφάσισα να μην ταξιδέψω την Ημέρα των Ευχαριστιών, [διότι] είμαι πραγματικά φοβισμένη από το αν στα αεροδρόμια θα αντιμετωπίζουν τις μουσουλμάνες χειρότερα από ό, τι πριν, ή αν θα υπάρχει η ίδια μισαλλοδοξία. Είναι ένα πολύ αγχωτική περίοδος» υπογράμμισε.

Η 24χρονη Σιρίν Ζαγίντ από την Ινδιανάπολη, ισχυρίζεται ότι ο τρόπος συμπεριφοράς προς τις μουσουλμάνες γυναίκες έχει ήδη πάρει τρομακτική τροπή. Φορούσε το χιτζάμπ όταν προσήλθε στις κάλπες στις εκλογές και ρωτήθηκε για την υπηκοότητά της πριν λάβει το ψηφοδέλτιο.

«Το γεγονός ότι οι μουσουλμάνες γυναίκες σκέφτονται πραγματικά να μην φορούν τα χιτζάμπ για την ασφάλειά τους είναι απόλυτα ανησυχητικό» είπε η Σιρίν. «Προσωπικά, η πίστη μου είναι ισχυρότερη από τους φόβους. Αρνούμαι να θυσιάσω ένα κομμάτι του εαυτού μου και την επιλογή μου να φοράω χιτζάμπ» τόνισε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση