GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Νικολόπουλος: Αντισυνταγματικές οι αλλαγές στα Θρησκευτικά

Επιμένει το Χριστιανοδημοκρατικό κόμμα Ελλάδος για το θέμα των Θρησκευτικών, ζητώντας να κριθούν αντισυνταγματικές οι αποφάσεις του τέω...


Επιμένει το Χριστιανοδημοκρατικό κόμμα Ελλάδος για το θέμα των Θρησκευτικών, ζητώντας να κριθούν αντισυνταγματικές οι αποφάσεις του τέως υπουργού Παιδείας Νίκου Φίλη με τις οποίες επέρχεται αλλαγή στο χαρακτήρα και τον τρόπο διδασκαλίας του μαθήματος των Θρησκευτικών στο Δημοτικό, στο Γυμνάσιο και Λύκειο.
Ο Πρόεδρος του κόμματος και ανεξάρτητος βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος κατέθεσε ερώτηση προς τον νέο υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, ρωτώντας τον αν ενστερνίζεται τις θέσεις της Πανελλήνιας Ένωσης Θεολόγων και των δέκα γονέων και θεολόγων και αν θα  συμπράξει κατά την εκδίκαση της συγκεκριμένης υπόθεσης.
Συγκεκριμένα ο Αχαιός βουλευτής επισημαίνει ότι, στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσέφυγε η Πανελλήνια Ένωση Θεολόγων, καθώς και δέκα γονείς και θεολόγοι από διάφορες περιοχές της χώρας, ζητώντας να κριθούν αντισυνταγματικές οι αποφάσεις του τέως υπουργού Παιδείας Νίκου Φίλη με τις οποίες επέρχεται αλλαγή στο χαρακτήρα και τον τρόπο διδασκαλίας του μαθήματος των Θρησκευτικών στο Δημοτικό, Γυμνάσιο και Λύκειο.
Όπως λένε με τις επίμαχες αποφάσεις επέρχεται ουσιώδης αλλαγή στον τρόπο διδασκαλίας του μαθήματος, αλλοιώνοντας «τον από ιδρύσεως του Ελληνικού κράτους μέχρι σήμερα ορθόδοξο χαρακτήρα του».
Ακόμη, υποστηρίζουν ότι μετατρέπεται ο χαρακτήρας του μαθήματος των Θρησκευτικών, από ομολογιακό μάθημα, σε μάθημα γνώσεων των θρησκευτικών, ακυρώνοντας ουσιαστικά το αναμφισβήτητο δικαίωμα των γονέων και μαθητών για παροχή θρησκευτικής εκπαίδευσης σύμφωνα με τις δικές τους θρησκευτικές πεποιθήσεις.
Τέλος, αντιτείνουν ότι η συρρίκνωση του χρόνου διδασκαλίας της ορθόδοξης πίστης, απορροφάται από την παράλληλη διδασκαλία των άλλων θρησκειών, με αποτέλεσμα να περιθωριοποιείται και αποδυναμώνεται πλήρως το δικαίωμα της θρησκευτικής εκπαίδευσης, κατά παράβαση των συνταγματικών διατάξεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση