GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Στάινμαϊερ για Τραμπ: Να μη φοβόμαστε όπως ο λαγός το φίδι

Επιφυλακτικά εκφράστηκε για τον Τραμπ ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Φρανκ-Βάλτερ Στάινμαϊερ σε συνέντευξή του στο πρώτο δημόσιο γ...


Επιφυλακτικά εκφράστηκε για τον Τραμπ ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Φρανκ-Βάλτερ Στάινμαϊερ σε συνέντευξή του στο πρώτο δημόσιο γερμανικό ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο ΑRD. «Μέχρι στιγμής γνωρίζουμε λίγα για το τι θέλει» είπε, για να προσθέσει πως δεν πιστεύει ότι θα ακολουθήσει πολιτική κατά του ΝΑΤΟ.
Ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών εμφανίστηκε ασυνήθιστα συγκεκριμένος για το αποτέλεσμα των αμερικανικών εκλογών, λέγοντας πώς «το εκλογικό αποτέλεσμα ήταν διαφορετικό από αυτό το οποίο θα επιθυμούσαν οι Γερμανοί».
Τις επιφυλάξεις του ως προς τον Τραμπ τις στήριξε στο γεγονός ότι έως τώρα δεν είναι πολύ γνωστά τα σχέδιά του σε θέματα εξωτερικής πολιτικής: «Επ’ αυτών, ο Ντόναλντ Τραμπ αποκάλυψε σχετικά λίγα» κατά την προεκλογική περίοδο, όπως σημείωσε.
Ασυνήθιστο ήταν πάντως, κατά τον κ. Στάινμαϊερ, το γεγονός ότι οι σύμβουλοι του Τραμπ δεν εμφανίστηκαν στην Ευρώπη, ενώ συνήθως οι έμπιστοι των υποψήφιων προέδρων της Αμερικής συστήνονται στους συμμάχους, ώστε να κάνουν γνωστές σε γενικές γραμμές τις απόψεις τους. Επί του παρόντος όμως ούτε έμπειροι ειδικοί, όπως ο πρώην υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Χένρι Κίσινγκερ, έχουν ιδέα για το τι σχεδιάζει ο Τραμπ, πρόσθεσε ο σοσιαλδημοκράτης πολιτικός.
Εν τούτοις δεν θεωρεί ότι τους «υποτιμητικούς χαρακτηρισμούς» για το ΝΑΤΟ εκ μέρους του νέου Αμερικανού προέδρου θα ακολουθήσουν πράξεις και παρέπεμψε σε μια γερμανική παροιμία, λέγοντας πως δεν πρέπει «να φοβόμαστε όπως ο λαγός το φίδι, αλλά να περιμένουμε να δούμε σε ποιο σημείο βρισκόμαστε».
Η Γερμανία οφείλει μεν πολλά στους Αμερικανούς αλλά «δεν είμαστε ίδιοι από κάθε άποψη, έχουμε τη δική μας πολιτική κολτούρα» τόνισε επίσης ο Στάινμαϊερ.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση