GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Υπερψηφίστηκε επί της αρχής το ν/σ για την κινητικότητα στο Δημόσιο

Ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία επί της αρχής, στα άρθρα και στο σύνολό του από την αρμόδια επιτροπή της Βουλής, το νομοσχέδιο του υπουργείου Δ...


Ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία επί της αρχής, στα άρθρα και στο σύνολό του από την αρμόδια επιτροπή της Βουλής, το νομοσχέδιο του υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης για την κινητικότητα στο Δημόσιο.

Υπέρ ψήφισαν ο ΣΥΡΙΖΑ και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, κατά η ΝΔ, η Χρυσή Αυγή, το ΚΚΕ, το Ποτάμι και η Ένωση Κεντρώων, ενώ η Δημοκρατική Συμπαράταξη (ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ) δήλωσε παρών. Το νομοσχέδιο θα εισαχθεί προς συζήτηση στην ολομέλεια με τη διαδικασία του επείγοντος αύριο το απόγευμα, ενώ θα τεθεί προς ψήφιση την Παρασκευή.

Η εισηγήτρια του ΣΥΡΙΖΑ, Μαρία Θελερίτη, εκτίμησε ότι το συγκεκριμένο νομοσχέδιο, σε συνδυασμό με τη λειτουργία του Μητρώου Επιτελικών Στελεχών, το νέο κλαδολόγιο και την ηλεκτρονική διακίνηση εγγράφων, θα συμβάλει ώστε το 2018 να έχουν τεθεί οι προϋποθέσεις για ένα λειτουργικό Δημόσιο.

Από την πλευρά της αντιπολίτευσης, εκφράστηκαν διαφωνίες και επί μέρους παρατηρήσεις και προτάσεις, τις οποίες η υπουργός Όλγα Γεροβασίλη διαβεβαίωσε ότι θα τις εξετάσει προσεκτικά μέσω των πρακτικών, και όπου υπάρχει η δυνατότητα θα προχωρήσει σε διορθώσεις. Όπως τονίστηκε, παρά τις κυβερνητικές διακηρύξεις για πάταξη των πελατειακών σχέσεων, τα τέσσερα από τα επτά μέλη της Κεντρικής Επιτροπής Κινητικότητας (ΚΕΚ) είναι άμεσα ή έμμεσα ελεγχόμενα από τον εκάστοτε υπουργό, ενώ απουσιάζουν τα αντικειμενικά κριτήρια για την αποδοχή ή όχι των αιτημάτων για μεταθέσεις.

Ο εισηγητής της ΝΔ, Γιώργος Γεωργαντάς, ζήτησε στο β’ κεφάλαιο που προβλέπει περιορισμούς στην μεταπήδηση από τον δημόσιο στον ιδιωτικό τομέα και αντίστροφα, να τεθεί κώλυμα και για εκλεγμένα μέλη κομμάτων.

Περισσότερα κίνητρα για μετάθεση στην παραμεθόριο και στα νησιά ζήτησε ο ειδικός αγορητής της Χρυσής Αυγής, Ηλίας Παναγιώταρος. Να μη δίνεται η δυνατότητα στην ΚΕΚ να ανακατανέμει το προσωπικό σε υπηρεσίες του Δημοσίου μετά από αναδιάρθρωση υπηρεσιών, συγχώνευση φορέων, ή μεταβολή του ιδιοκτησιακού καθεστώτος τους, ζήτησαν οι ειδικοί αγορητές της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Θεόδωρος Παπαθεοδώρου, και του ΚΚΕ, Ιωάννης Δελής.

«Ρουσφετολογικό μηχανισμό σε εκσυγχρονισμένη μορφή» χαρακτήρισε το νέο σύστημα κινητικότητας ο ειδικός αγορητής του Ποταμιού Κωνσταντίνος Μπαργιώτας, ο οποίος προέβλεψε ότι θα παραπεμφθεί στις καλένδες, καθώς δεν τίθεται χρονοδιάγραμμα εφαρμογής.

Ο ειδικός αγορητής των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Αθανάσιος Παπαχριστόπουλος, εκτίμησε ότι η νέα κινητικότητα θα συμβάλει στην ανακατανομή προσωπικού προς όφελος του Δημοσίου και του πολίτη, και ανέφερε ως παράδειγμα το ΤΣΑΥ, του οποίου ο διοικητής ζητεί - όπως ανέφερε - 20 υπαλλήλους ώστε να εκδίδονται οι συντάξεις μετά από τρεις μήνες αντί για τρία χρόνια.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση