Ο ΤΥΠΟΣ ΣΗΜΕΡΑ

 • ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

  Δευτέρα, 7 Νοεμβρίου 2016

  Το πρώτο τετ-α-τετ Ιερώνυμου-Γαβρόγλου


  Την πρώτη συνάντηση με τον νέο υπουργό Παιδείας, τον Κωνσταντίνο Γαβρόγλου θα έχει σήμερα το πρωί στις 10 ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος. Η ολιγόλεπτη συνάντηση θα πραγματοποιηθεί σε «ουδέτερο έδαφος», καθώς ο Αρχιεπίσκοπος και ο υπουργός Παιδείας θα συναντηθούν στο Προεδρικό Μέγαρο. Αφορμή η νενομισμένη διαβεβαίωση που θα δώσει ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας ο νέος Μητροπολίτης Άρτης Καλλίνικος.
  Αν και τέτοιου είδους τε-α-τετ δεν «βγάζουν» ειδήσεις, καθώς είναι ευκαιρίες μόνο για φωτογραφικά στιγμιότυπα, όλοι το αναμένουν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, όπως με εξίσου μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται η «απάντηση» του Νίκου Φίλη στον Αλέξη Τσίπρα, κατά την παράδοση των καθηκόντων του στον Κωνσταντίνο Γαβρόγλου.
  Επειδή η συζήτηση περί των σχέσεων κράτους-Εκκλησίας είναι πάντα επίκαιρες αξίζει να σταθεί κανείς στην ιδιαίτερη σημειολογία της αυριανής τελετής στην οποία θα παραστούν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο υπουργός Παιδείας και ο Αρχιεπίσκοπος.
  Ο νεοεκλεγείς Μητροπολίτης Άρτης θα δώσει νενομισμένη διαβεβαίωση, στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ότι θα τηρεί τους Ιερούς Κανόνες της Εκκλησίας. Δηλαδή ένας εκλεγένος από την Ιερά Σύνοδο Επίσκοπος θα πρέπει να διαβεβαιώσει την πολιτειακή ηγεσία του τόπου ότι θα τηρεί το Ευαγγέλιο και το Κανονικό Δίκαιο.
  Κάτι τέτοιο δεν προβλέπεται ούτε από το Ευαγγέλιο, ούτε από τους Ιερούς Κανόνες, αλλά αποτελεί μια νομική δέσμευση που απορρέει από νόμο του κράτους και αποτελεί ένα σημείο εξάρτησης της Εκκλησίας από την πολιτεία.
  ΠΗΓΗ: Real.gr
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

  0 σχολια:

  Item Reviewed: Το πρώτο τετ-α-τετ Ιερώνυμου-Γαβρόγλου Rating: 5 Reviewed By: Press- gr