GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Μοσκοβισί: Έρχομαι στην Αθήνα, ευτυχώς θα βρω και τον Τσακαλώτο

Την ικανοποίησή του που ο Ευκλείδης Τσακαλώτος παρέμεινε στο νέο κυβερνητικό σχήμα εξέφρασε ο Ευρωπαίος Επίτροπος επί των Οικονομικών...


Την ικανοποίησή του που ο Ευκλείδης Τσακαλώτος παρέμεινε στο νέο κυβερνητικό σχήμα εξέφρασε ο Ευρωπαίος Επίτροπος επί των Οικονομικών, Πιερ Μοσκοβισί. Ο κ. Μοσκοβισί θα βρεθεί στην Αθήνα μέσα στο Νοέμβριο όπου θα έχει συναντήσεις με τους νέους υπουργούς της κυβέρνησης.

Σχολιάζοντας την επικείμενη επίσκεψή του στην Ελλάδα, προσερχόμενος στο Eurogroup, ο κ. Μοσκοβισί είπε ότι θα συμβάλει στην «επιτυχία» των συζητήσεων.

Σχετικά με τον ανασχηματισμό, ο Ευρωπαίος Επίτροπος Οικονομικών εξέφρασε την ικανοποίησή του για την παραμονή του Ευκλείδη Τσακαλώτου στη θέση του υπουργού Οικονομικών και τον χαρακτήρισε «αξιόπιστο» και «θετικό» συνομιλητή.

Εξέφρασε πάντως την πεποίθηση του ότι θα συνεχιστεί η καλή συνεργασία και με τα νέα στελέχη της κυβέρνησης.

Σε ό,τι αφορά την ατζέντα του σημερινού Eurogroup, ο Γάλλος επίτροπος ανέφερε ότι θα ενημερώσει τους υπουργούς Οικονομικών για την πορεία των συνομιλιών για την Ελλάδα μετά την πρώτη αποστολή των θεσμών στην Αθήνα. «Υπάρχει σημαντική πρόοδος η οποία δημιουργεί ενθαρρυντικό κλίμα» για τη γρήγορη ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης ανέφερε ο ίδιος, ενώ εξέφρασε την ελπίδα ότι το Eurogroup θα είναι σε θέση να καταλήξει σε μια «συνολική συμφωνία» για την Ελλάδα πριν το τέλος του χρόνου, που θα περιλαμβάνει εκτός από τη δεύτερη αξιολόγηση και τη βιωσιμότητα του χρέους. «Τώρα που οι ελληνικές αρχές αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους, είναι σημαντικό να τις αναλάβουν και οι εταίροι της Ελλάδας», υπογράμμισε ο επίτροπος Μοσκοβισί, προσθέτοντας ότι στην απόφαση του Eurogroup του περασμένου Μαΐου υπάρχει η δέσμευση των εταίρων για συζήτηση της βιωσιμότητας του χρέους πριν από το τέλος του χρόνου, κάτι που όπως είπε μπορεί να γίνει στη συνεδρίαση του Δεκεμβρίου. «Χρειαζόμαστε μια συνολική συμφωνία που θα περιλαμβάνει τις μεταρρυθμίσεις που είναι ήδη υπό εφαρμογή, την ανάκαμψη που δρομολογείται και το χρέος. Ελπίζω πως όλα αυτά θα συζητηθούν πριν το τέλος του έτους», κατέληξε ο ίδιος.

Από την πλευρά του ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Βάλντις Ντομπρόβσκις προσερχόμενος στη συνεδρίαση του Eurogroup, είπε ότι οι δημοσιονομικές επιδόσεις της χώρας είναι σε γενικές γραμμές σε σωστή τροχιά και ότι είναι πιθανόν να επιτευχθούν οι φετινοί δημοσιονομικοί στόχοι ενώ είναι εφικτός ο στόχος για το πλεόνασμα του 2017.

Ο σταθερά αντίθετος με την Κομισιόν, στο θέμα του ελληνικού χρέους, υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, είπε πως «τίποτε δεν έχει αλλάξει» σχετικά με τη θέση της Γερμανίας για τη συμμετοχή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στο ελληνικό πρόγραμμα παραμένει.

Ο υπουργός Οικονομικών της Ιρλανδίας, Μάικλ Νούναν, σχολίασε ότι «η Ελλάδα τα πάει αρκετά καλά, η οικονομία ανακάμπτει, ελπίζω ότι θα ακολουθήσουν οι δείκτες της ανάπτυξης».

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση