Ο ΤΥΠΟΣ ΣΗΜΕΡΑ

 • ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

  Δευτέρα, 7 Νοεμβρίου 2016

  ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ για τις εκλογές στις ΗΠΑ...


  Eftychis Vardoulakis.
  American news and updates.
  Η προεκλογική περίοδος έχει ουσιαστικά τελειώσει. Κάποια εκατομμύρια έχουν ήδη ψηφισει, καθώς σε πολλες πολιτείες επιτρέπεται το λεγόμενο early voting.

  Που βρισκόμαστε λοιπόν σήμερα.
  Το τελευταίο 15θήμερο, είχαμε θεαματική άνοδο του Τραμπ, ο οποίος ψαλίδισε την διαφορά που είχε φτάσει μέχρι και 7% μονάδες, σε σχεδον ισοπαλια σε παναμερικανική κλίμακα.
  Μέχρι και 2-3 μέρες πριν, το μομέντουμ ήταν σαφώς υπέρ του Τραμπ ο οποιος ανέβαινε τρενο.
  Η Χίλαρι δεν είχε πτώση, απλώς ο Τραμπ είχε άνοδο. Μέχρι και 2-3 μέρες πριν, το μομέντουμ ήταν σαφώς υπέρ του.
  Είναι χαρακτηριστικό ότι στις εκτιμήσεις έγκυρων αναλυτών (πχ Νεητ Σίλβερ) τα ποσοστά νίκης της Χίλαρι από 89% ειχαν πέσει στο 64%.

  Ιδιαίτερα σημαντικό είναι ότι υπάρχει ακόμα υψηλό ποσοστό αβεβαιότητας ψήφου. Η αβέβαιη ψήφος είναι 11%, ενώ την αντίστοιχη περιοδο το 2012 ήταν μόλις 3%.

  Τις τελευταίες 2-3 μερες υπάρχει μία σταθεροποίηση της Κλίντον και ένα παγιωμένο προβαδισμα ~2%.
  Επισης οι τάσεις απο το early voting Φαίνεται να την ευνοούν σε κάποιες κρίσιμες πολιτείες, οπως π.χ. τη Νεβάδα.
  Σιγουρα την ανακουφίζει και η χθεσινή επιστολη του διευθυντή του FBI προς το κονγκρεσο όπου είπε ότι δεν προκύπτει κατι επιλήψιμο στη νέα έρευνα που διεξήγαγε για τα e-mail.
  Η Κλίντον έχει επίσης υψηλότερο σημείο αφετηρίας σε ο,τι αφορα στους εκλέκτορες. Εάν οι έρευνες δεν είναι "αλλού για αλλού" φαίνεται να έχει εξασφαλισμένους 268 εκλέκτορες, από τους 270 που χρειάζεται για να εκλεγεί. Οπότε - βάσει δημοσκοπήσεων πάντα – φαίνεται ότι πάμε ή για καθαρή νίκη της Χιλαρι ή για οριακή νίκη του Τραμπ.

  Όλα αυτά βεβαίως με δυο προϋποθέσεις. Πρώτον ότι οι έρευνες δεν είναι για τα πανηγύρια. Δεύτερον ότι ο Τραμπ δεν έχει κρυφή ψήφο υπέρ του ανάμεσα στους αναποφάσιστους.
  Κοντός ψαλμός...
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

  0 σχολια:

  Item Reviewed: ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ για τις εκλογές στις ΗΠΑ... Rating: 5 Reviewed By: Press- gr