GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Κυνήγι αρχαιολογικού θησαυρού στο κέντρο της Αθήνας

Σε ένα «κυνήγι αρχαιολογικού θησαυρού» καλεί όλους το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, με αφορμή τους εορτασμούς των 150 χρόνων από τη θεμε...


Σε ένα «κυνήγι αρχαιολογικού θησαυρού» καλεί όλους το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, με αφορμή τους εορτασμούς των 150 χρόνων από τη θεμελίωσή του. Σε συνεργασία με την κοινότητα πολιτών atenistas, η δράση ξεκινά στο κέντρο της πόλης, την Κυριακή, 13 Νοεμβρίου, από τις 11:00-16:00.
Με σημείο εκκίνησης την παλιά Βουλή (Σταδίου και Κολοκοτρώνη, Σύνταγμα) όσοι θέλουν να συμμετέχουν στον διαφορετικό αυτό περίπατο, μπορούν να προμηθευτούν από τις 11:00 έως τις 14:00 τον χάρτη με τα 12 σημεία της διαδρομής, για να ξεκινήσουν την εξερεύνηση.
Ο χάρτης θα περιέχει πληροφόρηση για τα αντικείμενα και την περιοχή κατά την αρχαιότητα, αλλά και για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες βρέθηκαν στα νεότερα χρόνια. Σε κάθε σημείο θα δίνεται αυτοκόλλητο που θα πιστοποιεί ότι οι κάτοχοι του χάρτη πέρασαν από εκεί. Όσοι συμπληρώσουν και τα 12 αυτοκόλλητα πάνω στον χάρτη τους, μπορούν να έρθουν στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο και να το επισκεφτούν δωρεάν από τις 12:00 έως τις 16:00.
Το κυνήγι του αρχαιολογικού θησαυρού συνεχίζεται μέσα στον εκθεσιακό χώρο, για μια προσωπική συνάντηση με τις 12 αρχαιότητες της διαδρομής, αλλά και με αρχαιολόγους του μουσείου. Επιπλέον, οι 60 πρώτοι που θα φτάσουν στο μουσείο με συμπληρωμένα όλα τα αυτοκόλλητα, θα κερδίσουν εκδόσεις του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου.
Η Αθήνα είναι μια σύγχρονη μεγαλούπολη και παράλληλα μια πόλη γεμάτη ιστορία. Στους δρόμους που καθημερινά περπατάμε και πέρα απ’ τους γνωστούς αρχαιολογικούς χώρους, βρέθηκαν αρχαιότητες σε σημεία απρόσμενα, που τώρα φυλάσσονται και εκτίθενται στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο. Μαθαίνοντας ποια είναι αυτά τα σημεία και τι μας αποκαλύπτουν για τους αρχαίους που κάποτε έζησαν εκεί, μπορούμε να φανταστούμε την πόλη πέρα απ’ το συνηθισμένο.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση