GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Νέα Ζηλανδία: Βιβλική καταστροφή στις περιοχές που έχει πλήξει ο σεισμός

Ο πρωθυπουργός της Νέας Ζηλανδίας, Τζον Κι περιέγραψε σκηνές "βιβλικής καταστροφής" γύρω από την τουριστική πόλη Καϊκούρα, ...


Ο πρωθυπουργός της Νέας Ζηλανδίας, Τζον Κι περιέγραψε σκηνές "βιβλικής καταστροφής" γύρω από την τουριστική πόλη Καϊκούρα, ενώ η αστυνομία επιβεβαιώνει δύο νεκρούς, καθώς τα συνεργεία διάσωσης συνεχίζουν το έργο τους, μετά τον ισχυρό σεισμό που έπληξε νησιωτική χώρα, τη νύκτα της Κυριακής μεταδίδει το κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua.

Παράλληλα, οι τοπικές αρχές προσπαθούν ν' αποκαταστήσουν την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος, αλλά και νερού, αλλά και τα δίκτυα επικοινωνιών και οδικής πρόσβασης προς την Καϊκούρα, που βρίσκεται στη βορειοανατολική περιοχή της Νότιας Νήσου, της Νέας Ζηλανδίας.

Οι δρόμοι προς την πόλη έχουν αποκλειστεί από τις κατολισθήσεις που έγιναν, μετά τη σεισμική δόνηση των 7,8 βαθμών, ενώ στην περιοχή πετούν ελικόπτερα και αεροσκάφη της πολεμικής αεροπορίας.

Η Καϊκούρα αποτελεί δημοφιλή τουριστική περιοχή για την ακτογραμμή της, αλλά και για την παρακολούθηση των δραστηριοτήτων των φαλαινών.

Τουλάχιστον στα 2 δισ. δολάρια, το οικονομικό ύψος των καταστροφών από το σεισμό, σύμφωνα με τον πρωθυπουργό

Το οικονομικό ύψος των ζημιών που προκλήθηκαν από το σεισμό που έπληξε τη Νέα Ζηλανδία, αναμένεται ότι "θα είναι τουλάχιστον 2 δισεκατομμύρια δολάρια," σύμφωνα με εκτιμήσεις του πρωθυπουργού της χώρας.

Ο σεισμός προκάλεσε ρήγμα σε φράγμα ποταμού, ενώ οι κάτοικοι καλούνται από τις αρχές να μετακινηθούν σε εδάφη με μεγαλύτερο υψόμετρο

Ρήγμα που προκλήθηκε σε φράγμα στον ποταμό Κλάρενς από τους σεισμούς που έπληξαν τη Νέα Ζηλανδία προκάλεσε τη διαρροή μεγάλης ποσότητας νερού, σύμφωνα με το ραδιόφωνο "Radio New Zealand." Το φράγμα βρίσκεται στο Νότιο Νησί της Νέας Ζηλανδίας.

"Οι κάτοικοι των περιοχών πρέπει να μετακινηθούν σε εδάφη με μεγαλύτερο υψόμετρο, αμέσως," μεταδίδει το αναφερόμενο ραδιόφωνο, επικαλούμενο τις τοπικές αρχές.

Στη διάρκεια της νύχτας έγινε σεισμική δόνηση 7,8 βαθμών, η οποία συνοδεύτηκε από πολλούς μετασεισμούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση