GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Δακρυσμένοι αποχαιρέτησαν οι πιστοί τον παπά με την Χάρλεϊ στον Βόλο - ΦΩΤΟ

Με δάκρυα στα μάτια αποχαιρέτισαν τον ιερέα Γεώργιο Δεληκώστα εκατοντάδες πιστοί που κατέκλυσαν χθες το εκκλησάκι της Παναγίας Γορίτσας...


Με δάκρυα στα μάτια αποχαιρέτισαν τον ιερέα Γεώργιο Δεληκώστα εκατοντάδες πιστοί που κατέκλυσαν χθες το εκκλησάκι της Παναγίας Γορίτσας (Παναγία Τρύπα) για να παρακολουθήσουν την τελευταία λειτουργία του 46χρονου παπά στην ενορία τους,  μετά την απόφαση της Μητρόπολης Δημητριάδος να τον μεταθέσει στον ναό Ευαγγελίστριας της  Γατζέας.
Είναι η πρώτη φορά που η τοπική κοινωνία ξεσηκώνεται και μάλιστα σε τέτοιο βαθμό, για να στηρίξει έναν ιερέα. Μάλιστα, οι υποστηρικτές του έχουν ξεσηκωθεί και συγκεντρώνουν υπογραφές ηλεκτρονικά για να μην φύγει από την ενορία τους. Περισσότεροι από 400 πιστοί υπέγραψαν σε βιβλία που είχαν στηθεί έξω από το ναό.
Ο 46χρονος ιερέας που οδηγεί Χάρλεϊ μηχανή, διατηρεί λογαριασμό στο facebook και έχει κατηγορηθεί για εξορκισμούς, παραμένει σιωπηλός, καθώς για μία ακόμη φορά αρνήθηκε να κάνει κάποια δήλωση σχετικά με την απόφαση της Μητρόπολης.
Ωστόσο, στον τελευταίο του λόγο μετά το πέρας της θείας λειτουργίας, ο πάτερ Γεώργιος απευθυνόμενος στους πιστούς, τους είπε:
«Ξέρω πως ό,τι κάνετε είναι από αγάπη, δυστυχώς όμως μέσα σας υπάρχει και κάτι άλλο που μεγαλώνει. Αυτό είναι η οργή. Έχω παρατηρήσει ότι πολλοί από εσάς είναι οργισμένοι και αυτό είναι λάθος. Όσο περισσότερο κρατάτε την οργή μέσα σας, θα πέσει να σας πλακώσει».
Ο π. Γεώργιος κάλεσε τους πιστούς να θυμηθούν όλα αυτά που τους έλεγε. «Το μεγαλύτερο όπλο μας είναι η αγάπη, η άβουλη αγάπη, η αγάπη για όλους, ακόμα και για αυτούς που μας έκαναν κακό».
Ζήτησε συγγνώμη από τον κόσμο εκ μέρους της Εκκλησίας, επειδή τους έβαλε σε αυτή τη διαδικασία και πρόσθεσε:
«Δεν ξέρω αν θα τα ξαναπούμε από εδώ ή από κάπου αλλού. Είναι κάτι που δεν με ενδιαφέρει. Σημασία έχει πως εσείς, για έναν κοινό σκοπό ξεχάσατε ό,τι είχατε μεταξύ σας. Αυτό που σας ένωσε για να κάνετε κάτι μαζί, ήταν η αγάπη. Όταν ενωθήκατε όλοι μαζί στο όνομα της αγάπης νικήσατε τον φόβο. Αυτό είναι το δικό μας όφελος και θα συνεχίσουμε πάντα να είμαστε αληθινοί, όπως όταν εξομολογούμασταν όλοι μαζί έξω από την εκκλησία πίνοντας τον καφέ μας. Σας ευχαριστώ για όλα».
Σημειώνεται ότι η Μητρόπολη Δημητριάδος διαψεύδει ότι η μετάθεση συνδέεται με τον τρόπο ζωής του ιερέα ή τις φήμες περί εξορκισμού και την αποδίδει στην ανάγκη πλήρωσης της κενής θέσης στο ναό της Ευαγγελίστριας, στη Γατζέα.
Δείτε τις φωτο:

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση