GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Χρυσόγονος: Ας ελπίσουμε ότι ο Τραμπ δεν ήξερε τι έλεγε!

«Για εμένα το ζήτημα δεν είναι τόσο η εξωτερική - αμυντική πολιτική των ΗΠΑ, για εμένα το ζήτημα είναι κυρίως η οικονομική πολιτική του...


«Για εμένα το ζήτημα δεν είναι τόσο η εξωτερική - αμυντική πολιτική των ΗΠΑ, για εμένα το ζήτημα είναι κυρίως η οικονομική πολιτική τους, εκεί έχω εγώ την αγωνία να δω τι από αυτά που είπε θα κάνει» δήλωσε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Χρυσόγονος, αναφερόμενος στην εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ.
«Ο Τραμπ είχε πει ότι η εκλογή του θα ισοδυναμεί με τις επιπτώσεις του Brexit επί πέντε. Οι επιπτώσεις του Brexit στην ελληνική οικονομία και στα δημοσιονομικά μας να σας πω ότι την Παρασκευή, δηλαδή πριν από τις αμερικανικές εκλογές, με τα βίας είχαμε ξαναβρεθεί σε ότι αφορά την απόδοση των ελληνικών δεκαετών ομολόγων κοντά στο σημείο που ήμασταν τον Μάιο. Ουσιαστικά εμείς από το Brexit χάσαμε κάπου 5 με 6 μήνες στην μείωση των αποδόσεων των ελληνικών ομολόγων. Ας ελπίσουμε ότι ο Τραμπ δεν ήξερε τι έλεγε» σημείωσε ο κ. Χρυσόγονος, μιλώντας στον Real Fm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Στραβελάκη..
Αναφερόμενος στις προεκλογικές εξαγγελίες του νέου Προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε ότι «πρώτον εξήγγειλε μία εμπορική πολιτική προστατευτισμού, όπου θα επιδιώξει να μειώσει τις εισαγωγές της Αμερικής προς όφελος της εγχώριας παραγωγής. Αν μειωθούν οι αμερικανικές εισαγωγές από τον υπόλοιπο κόσμο, με δεδομένο ότι η Αμερική είναι το ένα τέταρτο της παγκόσμιας οικονομίας, καταλαβαίνετε ότι εμμέσως πλην σαφώς ισοδυναμεί με ύφεση και ανεργία στον υπόλοιπο κόσμο. Άρα σε κάποιο βαθμό θα επηρεάσει και τις δικές μας αναπτυξιακές προοπτικές εδώ στην Ελλάδα» και πρόσθεσε:
«Το δεύτερο είναι ότι έχει εξαγγείλει μία φορολογική πολιτική απαλλαγών και δημόσιων δαπανών ειδικά σε έργα υποδομής, η οποία αφήνει να εννοηθεί ότι θα υπάρξουν προβλήματα στη δημοσιονομική σταθερότητα των ΗΠΑ. Αν τα υλοποιήσει αυτά, έστω και σε ένα βαθμό, φοβάμαι ότι αυτό θα έχει αρνητική επίπτωση διότι η αναταραχή που προκαλείται στις αγορές μειώνει τη διάθεση ανάληψης ρίσκου από τους επενδυτές. Άρα μειώνει τη διάθεση των επενδυτών να τοποθετηθούν σε ομόλογα κρατών τα οποία έχουν ένα ιστορικό πρόσφατης έστω και συντεταγμένης χρεοκοπίας όπως η Ελλάδα»
Ακούστε το ηχητικό:



Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση