GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Χτύπημα στην καρδιά της Αθήνας με αμυντική χειροβομβίδα

Από τα θραύσματα που περισυνελέγησαν διαπιστώθηκε ότι η χειροβομβίδα είναι αμυντικού τύπου και εξερράγη σε απόσταση περίπου 3 μέτρων ...


Από τα θραύσματα που περισυνελέγησαν διαπιστώθηκε ότι η χειροβομβίδα είναι αμυντικού τύπου και εξερράγη σε απόσταση περίπου 3 μέτρων από την αλεξίσφαιρη σκοπιά, όπου βρισκόταν ο 33χρονος ειδικός φρουρός, ο οποίος τραυματίστηκε ελαφρά στον μηρό, καθώς βγήκε για να δει τι συμβαίνει. 

Υπενθυμίζεται ότι τη χειροβομβίδα πέταξαν δύο άτομα, με κράνη, που επέβαιναν σε μοτοσικλέτα μεγάλου κυβισμού μαύρου χρώματος. Μια μοτοσικλέτα ίδιου τύπου, με κλεμμένες πινακίδες, που εντοπίστηκε λίγο αργότερα στη συμβολή των οδών Θεμιστοκλέους και Σόλωνος στα Εξάρχεια, μεταφέρθηκε ήδη στην εγκληματολογική υπηρεσία και εξετάζεται. 

Παράλληλα, οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας συλλέγουν και μελετούν τα βίντεο από τις κάμερες της περιοχής, οι οποίες πιθανότατα έχουν καταγράψει τους δράστες.  

Προβληματισμός για την επίθεση

Ιδιαίτερο προβληματισμό προκαλεί η επίθεση στη γαλλική πρεσβεία λίγες μόλις ημέρες πριν την επίσημη επίσκεψη του πρώην προέδρου των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα στην Αθήνα. 

Ορισμένες πληροφορίες κάνουν λόγο για ένα συμβολικό χτύπημα, ωστόσο υπάρχει ένας τραυματίας φρουρός του κτιρίου, καθώς η χειροβομβίδα εξερράγη ακριβώς δίπλα στο φυλάκιο του σκοπού.

Δύο άτομα που επέβαιναν σε μοτοσικλέτα πέταξαν χειροβομβίδα στον αστυνομικό-σκοπό της γαλλικής πρεσβείας στην Αθήνα, με αποτέλεσμα να τον τραυματίσουν ελαφρά. Το περιστατικό συνέβη στις 4:45 τα ξημερώματα της Πέμπτης.

Όπως ήδη αναφέρθηκε το σημείο της επίθεσης βρίσκεται απέναντι από τη Βουλή και προκαλεί ανησυχίες εν όψει της επικείμενης επίσκεψης του απερχόμενου Αμερικανού προέδρου, Μπαράκ Ομπάμα, στην Ελλάδα.

Οι αστυνομικοί δίνουν ιδιαίτερη βαρύτητα στις κάμερες, όσο Βουλής, όσο και πρεσβείας, που πιστεύουν ότι θα έχουν καταγράψει τη διαδρομή της μοτοσικλέτας.

Τόσο στη Γαλλική Πρεσβεία, όσο και ακριβώς απέναντι στη Βουλή υπάρχει μόνιμη αστυνομική δύναμη, αλλά αυτό δεν εμπόδισε τους δράστες να πραγματοποιήσουν την επίθεσή τους.

Στο σημείο, επί της βασιλίσσης Σοφίας έσπευσαν πυροτεχνουργοί και στελέχη της Αντιτρομοκρατικής, ενώ πραγματοποιούνται έρευνες για τους δράστες στην ευρύτερη περιοχή.

Αργότερα, βρέθηκε στα όρια της περιοχής των Εξαρχείων μια μοτοσικλέτα, η οποία εξετάζεται για να διαπιστωθεί αν ήταν αυτή στην οποία επέβαιναν οι δράστες.

φωτογραφία: γιάννης κέμμος

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση