Ο ΤΥΠΟΣ ΣΗΜΕΡΑ

 • ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

  Τρίτη, 15 Νοεμβρίου 2016

  Ομπάμα: Όλοι μας θέλουμε να επιτύχει η Ελλάδα


  «Αναγνωρίζω τον ρόλο και την συνεισφορά του προέδρου Ομπάμα κατά την διαπραγμάτευση του Ιουλίου του 2015, την ηθική και πολιτική στήριξη που πρόσφερε για να παραμείνει η Ελλάδα στην ΕΕ» δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας στην κοινή συνέντευξη Τύπου με τον απερχόμενο Αμερικανό πρόεδρο στο Μέγαρο Μαξίμου. 

  Ο Έλληνας πρωθυπουργός χαρακτήρισε «ιστορικά συμβολική και καθοριστική» την επίσκεψη Ομπάμα σε Ελλάδα και Γερμανία «καθώς επίκεινται κρίσιμες αποφάσεις». 

  Από την πλευρά του, παίρνοντας τον λόγο, ο Ομπαμα χαιρέτησε τους παρευρισκομένους στα ελληνικά λέγοντας «Kalispera. Πάντα ήθελα να έρθω στην Ελλάδα, τη χώρα της δημοκρατίας και του πολιτισμού. Η αρχαιοελληνική έκφραση «καλος κ’ αγαθός» χαρακτηρίζει τις σχέσεις φιλίας των δύο χωρών». 

  O απερχόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ επανέλαβε την στήριξή του στον ελληνικό λαό για τις δυσκολίες που περνάει και δήλωσε υπερήφανος για την Ελλάδα «βασική σύμμαχο και μια από τους καλύτερους φίλους των ΗΠΑ».  

  «Η κρίση ανέτρεψε τις ζωές και την καθημερινότητα εκατομμυρίων ανθρώπων σε όλη τη χώρα. Όλοι μας θέλουμε να επιτύχει η Ελλάδα, να έχει ο λαός καλή ζωή, αυτό θα είναι προς όφελος και των ΗΠΑ και της ΕΕ» δήλωσε ο Ομπάμα. 

  «Η λιτότητα δεν είναι συνταγή ανάπτυξης. Θα συνεχίσω να βοηθώ όσο μπορώ την Ελλάδα,να ενθαρρύνω τους πιστωτές να κάνουν ό,τι απαιτείται για να επιστρέψει η Ελλάδα στην ανάκαμψη. Το ΔΝΤ επιμένει στην ελάφρυνση του χρέους» , δήλωσε ο Μπαράκ Ομπάμα. 

  «Δεν μπορεί να υπάρξει αναπτυξιακή προοπτιική δίχως ελάφρυνση του χρέους, είναι η κατάλληλη στιγμή για να υπάρξει συμφωνία μεταξύ της Ελλάδας και των δανειστών της» τόνισε χαρακτηριστικά

   "Αλέξη σ' ευχαριστώ για την ανθρωπιστική αντιμετώπιση στο προσφυγικό"

  O απερχόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ αναφέρθηκε για άλλη μία φορά στις προσπάθειες της Ελλάδας στην υποδοχή και φιλοξενία των προσφύγων, ευχαριστώντας μάλιστα τον Ελληνα πρωθυπουργό στον ενικό. 

  «Ο Πρωθυπουργός δεσμεύτηκε να βελτιώσει τις συνθήκες για τα παιδιά μεταναστών και προσφύγων, εμείς θα συνεχίσουμε να βοηθούμε γιατί είναι διεθνές το πρόβλημα» δήλωσε ο Ομπάμα.

    

  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

  0 σχολια:

  Item Reviewed: Ομπάμα: Όλοι μας θέλουμε να επιτύχει η Ελλάδα Rating: 5 Reviewed By: Press- gr