GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Στο Μουσείο της Ακρόπολης ο Μπαράκ Ομπάμα

Τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης επισκέφτηκε  ο Πρόεδρος των ΗΠΑ. Η επίσκεψη ήταν ιδιωτική και η αμερικανική αντιπροσωπεία ζήτησε να συνοδε...


Τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης επισκέφτηκε  ο Πρόεδρος των ΗΠΑ. Η επίσκεψη ήταν ιδιωτική και η αμερικανική αντιπροσωπεία ζήτησε να συνοδεύουν τον αμερικανό πρόεδρο μόνο ανταποκριτές αμερικανικών μέσων ενημέρωσης και ο προσωπικός του φωτογράφος.
Αυτός είναι και ο λόγος που η επίσκεψη στην Ακρόπολη δεν καλύπτεται απ' ευθείας από ελληνικά μέσα ενημέρωσης.
Για λόγους ασφάλειας θα παραμείνουν κλειστοί για το κοινό, καθ' όλη τη διάρκειας της ημέρας, οι αρχαιολογικοί χώροι της Ακρόπολης και των Κλιτύων (Βόρειας και Νότιας - Διονυσιακού Θεάτρου). Παράλληλα, κλειστοί είναι οι σταθμοί «Ακρόπολη» και «Φιξ» του Μετρό, η Διονυσίου Αρεοπαγίτου και η λεωφόρος Συγγρού.
Το μεσημέρι ακολούθησε μία ισχυρή συμβολικά ομιλία, πολιτική παρακαταθήκη του απερχόμενου Προέδρου των ΗΠΑ, από το βήμα του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.
Παρά το γεγονός ότι η αρχική επιλογή της Πνύκας απορρίφθηκε, η πρόθεση και μόνο για ομιλία του Προέδρου των ΗΠΑ στην κοιτίδα της Δημοκρατίας με φόντο την Ακρόπολη είναι ενδεικτική των μηνυμάτων που θέλει να στείλει ο Μπαράκ Ομπάμα στο κλείσιμο της οκταετίας του ως ισχυρότερος ηγέτης του πλανήτη. Ήδη, στο διεθνή Τύπο γίνεται αναφορά στο «όνειρο του Ομπάμα να μιλήσει για τη Δημοκρατία μπροστά στον Παρθενώνα, στην γενέτειρα της ίδιας της Δημοκρατίας».

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση