Ο ΤΥΠΟΣ ΣΗΜΕΡΑ

 • ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

  Δευτέρα, 21 Νοεμβρίου 2016

  Τζανακόπουλος: Η ρύθμιση χρέους δεν θα έχει άμεσο αντίκτυπο στους πολίτες - ΒΙΝΤΕΟ


  Αισιόδοξος για την επιτυχή ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης, «χωρίς να κάνουμε  υποχωρήσεις στα εργασιακά», όπως χαρακτηριστικά είπε, εμφανίστηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος.

  «Η ρύθμιση του χρέους και η επιστροφή στις αγορές δεν σημαίνει ότι θα υπάρχει άμεσος αντίκτυπος στους πολίτες. Είναι ξεκάθαρο πως είναι το πρώτο βήμα για να χαλαρώσει το καθεστώς επιτροπείας», κατέστησε σαφές ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

  Ο κ. Τζανακόπουλος, μιλώντας στον ΣΚΑΙ είπε: «Θεωρώ ότι εξαιτίας και του γεγονότος πως οι δανειστές σε αυτή την διαπραγμάτευση δεν είναι απολύτως ενιαίοι, έχουμε τη δυνατότητα να περάσουμε τον κάβο της δεύτερης αξιολόγησης, χωρίς να κάνουμε υποχωρήσεις στα εργασιακά, που θα μετέτρεπαν το καθεστώς της εργασιακής ζούγκλας σε ακόμα πιο σκληρό».

  «Εμείς βάζουμε ως πρώτιστο στόχο να έχουμε μια επαναρίθμηση της αγοράς εργασίας, δηλαδή να επανακτήσουμε το καθεστώς συλλογικών διαπραγματεύσεων όπως ισχύει σε ολόκληρη την Ευρώπη», συμπλήρωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

  «Το ΔΝΤ επιμένει για μια σειρά μεταρρυθμίσεων που πιστεύουμε ότι δεν θα βοηθήσουν στην ανταγωνιστικότητα της οικονομίας», δήλωσε ο κ. Τζανακόπουλος, αναφερόμενος στις διαπραγματεύσεις για τη δεύτερη αξιολόγηση.

  Ο κ. Τζανακόπουλος είπε πως πρωτίστως η κυβέρνηση επιδιώκει να επαναφέρει το καθεστώς των συλλογικών συμβάσεων. Επίσης, επιδιώκει να ξεκαθαρίσει αν το ΔΝΤ θέλει να είναι μέσα στο πρόγραμμα ή εκτός και με ποιον τρόπο θα συμμετάσχει. Υπογράμμισε, επίσης, ότι το ΔΝΤ θα πρέπει να μην θέτει ακραίους όρους συμμετέχοντας στο πρόγραμμα.

  Επισήμανε πως επιδίωξη είναι, στο Eurogroup της 5ης Δεκεμβρίου να έχει κλείσει η αξιολόγηση και να έχουν τεθεί εγγυήσεις για το χρονοδιάγραμμα ρύθμισης του χρέους.

  Ερωτηθείς για τις δηλώσεις Σόιμπλε τόνισε πως πρόκειται για γνωστές θέσεις του από το 2010, αλλά, εκτίμησε, ότι έχει πλέον αλλάξει το κλίμα καθώς «τα έχει βάλει με όλη την Ευρώπη και ακόμη με τον πρόεδρο Ομπάμα».

  Κατηγόρησε την ΝΔ ότι «ζητά εκλογές γιατί θέλει να αποτύχει η διαπραγμάτευση, να έλθει η ίδια και να φέρει ένα σκληρό μνημόνιο ως αντιστάθμισμα για την ελάφρυνση του χρέους». Υποστήριξε πως η αξιωματική αντιπολίτευση επιμένει στις πολιτικές λιτότητας και μιλά για φοροελαφρύνσεις, αλλά για τις μεγάλες επιχειρήσεις.

  Ανέφερε ότι η κυβέρνηση ουδέποτε έχει μιλήσει για success story αφού γνωρίζει ότι υπάρχουν βαθιά προβλήματα στην κοινωνία τα οποία προσπαθεί να περιορίσει και αναζητά τρόπους να στηρίξει όσους έχουν μεγαλύτερη ανάγκη. Ανάμεσα σε αυτά τα μέτρα είναι η πρόσβαση στην περίθαλψη για 2,5 εκατομμύρια ανασφάλιστους πολίτες.

  Συμπλήρωσε, τέλος, πως ήδη η κυβέρνηση με τις πολιτικές της έχει μειώσει την ανεργία κατά 4 ποσοστιαίες μονάδες και θα μειωθεί περαιτέρω το 2017.

  Δείτε το απόσπασμα:

  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

  0 σχολια:

  Item Reviewed: Τζανακόπουλος: Η ρύθμιση χρέους δεν θα έχει άμεσο αντίκτυπο στους πολίτες - ΒΙΝΤΕΟ Rating: 5 Reviewed By: Press- gr